Ozvaničena saradnja Grada Zrenjanina i Univerziteta ''Union-Nikola Tesla''

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i dekan Fakulteta za menadžment Univerziteta “Union-Nikola Tesla” prof. dr Goran Kvrgić potpisali su danas sporazum o saradnji i ozvaničili prisustvo tog fakulteta u Zrenjaninu i mogućnost školovanja za naše sugrađane. Potpisivanju su prisustvovali član Gradskog veća grada Zrenjanina Slaviša Vlačić, prodekan za nastavu i vannastavne aktivnosti fakulteta prof. dr Vesna Ćilerdžić i koordinator za Grad Zrenjanin Jasmina Bajić.
 
 
Kako su istakli potpisnici sporazuma, on treba da doprinese gradu kroz ponudu novih studijskih programa i vidova studiranja, kao i mogućnošću upisa novih studenata i povećanja njihovog broja, što je strateški cilj Grada Zrenjanina. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina rekao je da je cilj grada ne samo povećanje broja studenata, već i bolje mogućnosti za njihovo zaposlenje po završetku studija, odnosno ostanak u gradu.
- Ovo je jedan od načina za realizaciju tih ciljeva, prisutnost što više fakulteta i univerziteta na našoj teritoriji. Odličnu saradnju imamo s Univerzitetom u Novom Sadu, odnosno našim Tehničkim fakultetom, nedavno smo sličan sporazum o saradnji sklopili i s Univerzitetom “Džon Nezbit”, danas s Univerzitetom “Union-Nikola Tesla” i mislimo da je ovo pravo utemeljenje puta ka cilju koji često ističe i gradonačelnik, a to je pet hiljada studenata u našem gradu.
 
 
S obzirom da Grad Zrenjanin posebno teži razvoju IT sektora, mogućnosti za sticanje znanja u toj oblasti dostupne su i kroz određene profile Univerziteta “Union-Nikola Tesla”.
- Mi smo u poslednje vreme mnogo toga uradili upravo za IT sektor u Gradu Zrenjaninu i svakako će i prisutnost “Uniona” dati tome poseban značaj. Međutim, ne manje važni su i drugi smerovi koji stoje studentima na raspolaganju, za menadžment u medijima ili za menadžment u javnim nabavkama, koji sada nisu prisutni u našem gradu - naglasio je Radišić nakon potpisivanja sporazuma.
 
 
Dekan Fakulteta za menadžment Univerziteta “Union-Nikola Tesla” prof. dr Goran Kvrgić rekao je da fakultet postoji od 2001. godine, da poseduje neophodne akreditacije i dozvole za rad, što garantuje validnost njihovih diploma i njihovo priznavanje na tržištu rada Srbije, ali i van granica naše zemlje.
- Fakultet je akreditovan i za studije na daljinu, čime je dostupan studentima ma gde se oni nalazili, kao i za studije na engleskom jeziku, što je bitno za one koji žele da dobiju neku diplomu koja će im sutra značiti u inostranstvu. Prisutni smo u celoj Srbiji, a u Zrenjaninu planiramo upis 30 studenata. Imaćemo prostorije u centru Zrenjanina, o čemu ćemo obavestiti javnost - rekao je Kvrgić i dodao da će fakultet, na početku ove saradnje, učiniti gest dobre volje i pomoći studiranje dva studenta.
- Mi na fakultetu vodimo računa i o socijalnoj odgovornosti i ovo nije prvi takav slučaj. Činimo to i u drugim gradovima s kojima sarađujemo i u Zrenjaninu ćemo stipendirati dvoje studenata slabijeg socijalnog stanja i na taj način mladima dati šansu da promene svoj život i pomoći da radom stignu do rezultata koje žele. Pored ovih, na fakultetu postoje još dve vrste stipendija - za studente koji imaju najveći prosek na studijama, i za sportiste, koji predstavljaju fakultet na različitim takmičenjima. Sportistima posebno izlazimo u susret, organizujući nastavu u skladu s njihovim mogućnostima i vremenom - objašnjava dekan prof. dr Goran Kvrgić.