Rekonstrukcija ulica na "Gradnulici" i pešačke staze na "Bagljašu"

Građevinska sezona u Zrenjaninu još traje. Ovih dana izvode se radovi na izgradnji pešačke staze u Mesnoj zajednici “Sonja Marinković” i rekonstrukciji ulica u Mesnoj zajednici “Gradnulica” koje je danas obišao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

 

- Ove godine smo imali dosta infrastrukturnih radova, ne samo u gradu, već i naseljenim mestima. Nastavljamo dalje, i na perifernim delovima grada. U Mesnoj zajednici “Gradnulica” je mnogo projekata urađeno, a radilo se i u naselju “Bagljaš”. Zadovoljan sam jer, ponoviću, mnogo toga smo uradili od početka građevinske sezone i nastavljamo tako - rekao je on.

Svetlana Grujić, zamenica predsednika Saveta “Sonje Marinković” kazala je da se radovima na izgradnji pešačke staze pristupilo nakon pritužbi građana tog dela grada, koji prolaze kroz Stražilovsku ulicu, na otežano kretanje.

 

 

- Obratili smo se Direkciji za gradnju i uređenje grada Zrenjanina, izašli su nam u susret i pristupili rekonstrukciji koja će biti izvršena na obe strane ulice, od broja 2 do 39 - kazala je Grujić.

Ona se zahvalila Gradskoj upravi Zrenjanin i Direkciji sa kojima, kako je navela, Savet mesne zajednice “Sonja Marinković” ima izuzetno dobru saradnju.

 

 

- Ono što se još planira u našoj mesnoj zajednici jeste rekonstrukcija staze u Ulici Dušana Vasiljeva, gde smo uradili jedan deo staze, a u planu je postavljanje klupa u parku u tom delu - rekla je Grujić i dodala da je juče, zajedno sa predstavnicima mesne zajednice “Veljko Vlahović”, zdravstvenoj ambulanti u naselju “Bagljaš” uručen poklon, otoskop, kupljen zahvaljujući humanitarnoj akciji. 

 

 

U naselju “Gradnulica” u toku su završni radovi na rekonstrukciji Ulice Milete Krunića, a predsednik Saveta te mesne zajednice Siniša Vukić rekao je da se po zavreštku očekuju i radovi u Resavskoj, Ljubice Odadžić i Dimitrija Dimovića.

- Planiramo i radove na presvlačenju ulica Vladimira Cvetkova i Todora Manojlovića - rekao je Vukić i ukazao da je u toku izrada projektno - tehničke dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju puta u Ulici Cara Dušana     

 

 

U obilasku radova bio je danas i direktor Direkcije za gradnju i uređenje grada Goran Kravarušić koji je rekao da su sredstva za rekonstrukciju četiri ulice na “Gradnulici” obezbeđena od naftne rente i u saradnji sa Gradom Zrenjaninom.

- Direkcija za gradnju i uređenje grada potpisala je sa ovom mesnom zajednicom ugovor kojim se naše preduzeće obavezalo da će uraditi javnu nabavku, izabere izvođača, taj posao je naravno završen i u toku su radovi. Vrednost radova je trinaest miliona dinara, a izvođač radova firma “Saša inžinjering” iz Zrenjanina - rekao je Kravarušić.

Kako je naveo, radove u Stražilovskoj ulici izvodi “Eko gradnja”, u pitanju je oko 1.500 metara trotoara, a vrednost radova je dva miliona dinara.