''Uprkos svemu - dohvati život'', deveti put

Pod već prepoznatljivim sloganom „Uprkos svemu – dohvati život“, na sportskim terenima Aviv Parka u Zrenjaninu danas je održana 9. Mini olimpijada Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“. Ovoga puta, to jedinstveno dečije druženje i sportsko nadmetanje na teritoriji Vojvodine, održano je kao deo humanitarno-sportske manifestacije „Deca deci – odrasli svima“, koju su uspešno organizovali Sportski savez grada Zrenjanina i Crveni krst, uz podršku Grada Zrenjanina i Aviv Parka. 
 
 
Učesnike 9. Mini olimpijade, koji su stigli iz Kule, Žablja, Vršca,  Srbobrana, Vrbasa, Inđije, Feketića, Pančeva i Zrenjanina – ekipe OSŠ „9. maj“ i „Suncokret“ – pozdravila je predsednica Udruženja „Suncokret“ Ružica Tomić sa željom da im dan ispune osmesi i radost i da to bude najjači utisak u ovome danu.
- Želim vam, naravno, i sportsku sreću i da po deveti put, uprkos svemu – dohvatite život – poručila je ona. 
  
 
 
Mini olimpijadu je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.  U obraćanju punom emocija, on je rekao da su svi učesnici došli sa velikom željom da pokažu šta umeju i koliko mogu.
- Ako i bude suza danas, neka to budu one radosnice, i neka budete srećni i što je neko drugi pobedio, budite srećni zato što učestvujete u ovom nadmetanju i pre svega, srećni što ste pomogli da se ove godine realizuje nama važna humanitarna akcija. Želim vam puno uspeha i da naredne godine u još većem broju učestvujemo na jubilarnoj, desetoj mini olimpijadi – poručio je učesnicima Radišić. 
 
 
Osim što su se nadmetali među sobom, učesnici Mini olimpijade nastupili su i u „Trci za srećnije detinjstvo“, čime su upotpunili i drugi današnji sportski događaj u Aviv Parku koji je okupio više od hiljadu učesnika iz zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove.  
 
 
Kao deo manifestacije, održana je i prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju, sa koje je prihod išao za kupovinu aparata za dijagnostifikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta sa teritorije Grada Zrenjanina. Puni doprinos humanitarnoj akciji dali su, kupovinom radova, i predstavnici lokalne samouprave koji su prisustvovali današnjem programu u Aviv Parku – zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i članovi Gradskog veća Slaviša Vlačić i Aleksandar Jevđić.