Više od hiljadu učesnika u ''Trci za srećnije detinjstvo''

Drugi deo današnje manifestacije u Aviv Parku “Deca-deci, odrasli svima”, “Trka za srećnije detinjstvo”, okupila je više od hiljadu učesnika i premašila sva očekivanja organizatora. Do te mere, da su prodati svi takmičarski brojevi, te je određen broj učesnika nastupao i bez njih, a prihod koji je od prodaje brojeva ostvaren u velikoj meri će doprineti nabavci aparata za dijagnostifikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta sa teritorije Grada Zrenjanina. 
 
 
Učešće u toj tradicionalnoj trci uzeli su mališani iz vrtića Predškolske ustanove Zrenjanin, učenici osnovnog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije Grada Zrenjanina, učesnici 9. Mini olimpijade udruženja za pomoć MNRO, kao i svi zainteresovani rekreativci, koji su nastupali u „Trci zadovoljstva“. 
 
 
Otvarajući “Trku za srećnije detinjstvo”, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac zahvalio se svoj deci koja su se odazvala, kao i njihovim roditeljima, koji su kupovinom takmičarskog broja, uzeli učešće u humanitarnoj akciji. Poručio im je da su svi oni pobednici i poželeo da zdravo odrastaju, a u izjavi predstavnicima medija objasnio je šta je suština današnjeg okupljanja u Aviv Parku.
 
 
- Objedinili smo nekoliko manifestacija koje su se ranije održavale u različitim vremenskim periodima, i iskoristio bih priliku da se zahvalim zaposlenima u Aviv Parku koji su nam omogućili da se danas ovde okupimo u velikom broju i doprineli uspehu manifestacije. Svi su došli s ciljem da se druže, da pobede najbolji, kao i da se prikupe sredstva za nabavku aparata namenjenog Predškolskoj ustanovi. Za njegovu nabavku potrebno je 300 hiljada dinara, a ja zahvaljujem svima koji su danas doprineli da se sakupe značajna sredstva i da se približimo tom cilju – rekao je Santovac. 
 
 
Sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu Aleksandra Tanasijević rekla je da ta organizacija već pune dve decenije organizuje humanitarno-sportsku “Trku za srećnije detinjstvo”, koja je i ove godine okupila učesnike pod sloganom “Imamo cilj – dođi na start”.
- Cilj je uvek bio sličan – da pomognemo deci u njihovom školovanju i odrastanju. Ove godine opredelili smo se da sav prihod usmerimo Predškolskoj ustanovi, za nabavku već pomenutog aparata. Osim ove aktivnosti, danas je Crveni krst domaćin još jedne akcije, dobrovoljnog davanja krvi. Izuzetno sam zadovoljna odzivom učesnika u trci, kao i brojem dobrovoljnih davalaca krvi. Iako smo pripremili nagrade za najbolje učesnike, danas nije toliko važno ko će biti pobednik u trci, danas su pobednici svi koji su došli – istakla je Tanasijević.   
 
  
 
“Trka za srećnije detinjstvo” održana je u više uzrasnih kategorija, a trčalo se na deonicama dužine od 100 do 800 metara. Diplome, medalje, pehare i poklone najboljima uručili su predstavnici Grada Zrenjanina, Saveza za školski sport, Crvenog krsta i Aviv Parka.