Dan MZ ''Mala Amerika'' - zahvalnice za kolektive i nagrade za najbolje studente

Građani Mesne zajednice “Mala Amerika“, kako sami kažu, imaju privilegiju da žive u centru, u urbanoj zoni i nadomak svih prednosti koje pruža središte grada, a koja je, istovremeno, i oaza  mira i spokoja, poput periferije. Upravo to je i istaknuto na prigodnoj svečanosti kojom je obeležen Dan Mesne zajednice “Mala Amerika“, prošlog petka, 7. oktobra na kojoj je ukazano i da je potrebno učiniti još mnogo štošta, kako bi ovaj deo grada bio primeren uređenoj centralnoj zoni. Stoga očekuju podršku grada i nadležnih insttitucija ali će i dalje, kako je rečeno, glavni teret “pasti“ na Savet mesne zajednice.
 
 
Podrška je na svečanosti stigla od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Olivera Mitrovića, koji je naglasio da će lokalna smouprava, kako to čini i kada su u pitanju druge mesne zajednice, doprinositi razvoju svih delova grada i njegovom rastu. On je podsetio i na našeg i naučnika svetskog glasa Mihajla Pupina koji je u ulici Kej 2. oktobar kupio kuću, 1922. godine, čija je obnova u toku.
 
 
U ime domaćina, goste je pozdravio član Saveta Mesne zajednice “Mala Amerika” Goran Starčević.
 
Poslanik u Skupštini grada Zrenjanina i sekretar Regionalnog centra za talente Robert Sabo uručio je zahavalnice predstavnicima ustanova i preduzeća – za promociju i afirmaciju „Male Amerike“, a knjige najuspešnijim studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i Više tehničke škole strukovnih studija.
 
 
Zahvalnice su dobili Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” – Dijana Karuović, Visoka tehnička škola strukovnih studija – Glorija Čikoš, Studentski dom – Tanja Dulović, Kulturni centar Zrenjanina – Sredo Pajić i list “Zrenjanin” – mr Branka Jajić, koja je bila i voditelj programa i predstavila MZ  “Mala Amerika“. Knjige su zaslužili Stefan Hodoba, Marija Nedić i Laura Bašagić – TF “MIhajlo Pupin” i Nebojša Nikolić, Stefan Vujičin i Glorija Čikoš – Visoka tehnička škola strukovnih studija. Svečanost su uveličali članovi Kulturno-umetničkog društva “Svetozar Marković“.