Gradonačelnik Janjić: Državna revizorska institucija dobar korektivni faktor

U Kongresnoj sali hotela “Vojvodina” u Zrenjaninu danas se održava stručno predavanje na temu “Dosadašnja iskustva Državne revizorske institucije u postupku sprovođenja revizije finansijskih izveštaja jedinica lokalne samouprave”, koje zajednički organizuju Državna revizorska institucija Republike Srbije i Program za razvoj Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP), u okviru projekta „Unapređenje revizije opština radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama“, finansiranog od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).
 
 
Predavanju prisustvuju predstavnici gradova i opština sa teritorije Vojvodine, koji će imati priliku tokom sastanka da se upoznaju sa radom Državne revizorske institucije, dosadašnjim iskustvima Državne revizije u postupcima revizije, kao i sa najčešćim problemima koji se javljaju u postupku revizije. Biće to prilika i za postavljanje pitanja u vezi sa svakodnevnim radom u lokalnim samouprava i eventualnim nedoumicama koje su prisutne. Predavači su dr Duško Pejović, vrhovni državni revizor i i Stojanka Milovanović, državni revizor iz sektora za reviziju lokalnih vlasti Državne revizorske institucije Republike Srbije. 
 

Učesnike je, u ime organizatora, pozdravio dr Duško Pejović, a potom se skupu obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, istakavši ulogu i značaj revizora za uspešno kreiranje i realizaciju budžeta.
- Siguran sam da će današnji susret biti obostrano koristan, jer kada pravimo budžet želje su uvek mnogo, mnogo veće od mogućnosti i tu onda vi nastupate. Najbolje znam koliko imam sučeljavanja i s predstavnicima finansija i s revizorima, ali dobro je što su prisutni, što postoje, što poseduju stručno znanje i nadam se da će ovakvi sastanci doprineti da budemo još efikasniji i pametniji, kada je u pitanju kreiranje budžeta - poručio je učesnicima gradonačelnik Zrenjanina.
 
 
Janjić je napomenuo da su već počele aktivnosti oko pripreme budžeta za narednu godinu i da je lokalnim samoupravama potrebna pomoć u tom poslu.
- Državnu revizorsku instituciju i sve revizore doživljavamo kao dobar korektivni faktor i bez njihove pomoći ili sugestija možemo ući u neki problem, a siguran sam da to nije u interesu nijednom gradonačelniku ili predsedniku opštine - poručio je učesnicima današnjeg skupa gradonačelnik. 
 
 
I ovaj skup u hotelu “Vojvodina” još jednom je potvrdio značajne potencijale grada Zrenjanina u oblasti kongresnog turizma, za šta raspolaže solidnim kapacitetima, kako u samom hotelu, tako i u drugim, okolnim prostorima u centru grada i salama koje mogu ispuniti konferencijske standarde.