Gradonačelnik na završnoj priredbi ''Dečje nedelje'' Predškolske ustanove Zrenjanin

Završna priredba “Dečje nedelje”, u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, održana je danas u novoj hali sportova, Kristalnoj dvorani, uz učešće nekoliko stotina mališana iz svih zrenjaninskih vrtića. Pod nazivom “Raspevani dan”, deca, njihovi vaspitači i roditelji pripremili su karneval i maskenbal, uz puno igre, pesme i druženja.
 
 
 
Sa mnogo  truda, mašte i umeća deca su kostimima predstavila najrazličitije profesije, narode i narodne nošnje, sportiste, junake iz bajki i iz crtanih filmova, i sve to predstavila su u defileu pred brojnim roditeljima, bakama i dekama, kao i predstavnicima Grada Zrenjanina - gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim pomoćnicima Duškom Radišićem i Draganom Ćapinom. 
 
 
 
Prisutnima je dobrodošlicu poželeo direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović, a potom ih je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i poručio im da danas šalju najlepšu sliku iz našeg grada. Deci je poželeo da im svaka nedelja bude dečja nedelja, da se raduju i igraju, i u svojim vrtićima i kod kuće.
- Trudimo se da iz Zrenjanina idu što lepše slike i danas smo sigurno u tome uspeli - nema lepše slike od slike naše dece. Trudimo se i da naša Predškolska ustanova funkcioniše na najbolji mogući način, da vrtići budu lepi, topli i čisti, da hrana u njima bude kvalitetna. 
 
 
 
Janjić je istakao i da je Zrenjanin među retkim gradovima u Srbiji koji svu decu, koja su zainteresovana, upisuje u Predškolsku ustanovu bez problema.
- Veoma smo na to ponosni, a naravno, pokušavamo i da taj standard unutar naših objekata poboljšamo, pojačamo, i mislim da uspevamo u tome - naglasio je gradonačelnik.
 
 
 
Karneval i maskenbal tradicionalno se svake godine organizuju tokom “Dečje nedelje”, uglavnom u centru Zrenjanina, ali su ove godine vremenski uslovi nalagali da se manifestacija održi u zatvorenom prostoru. Odlični domaćini zrenjaninskim predškolcima bili su danas Javna ustanova “Sportski objekti” i Kristalna dvorana, a podrška je stigla i od kompanije "Persu".