Priznanje Saveza slepih Srbije Gradu Zrenjaninu

Savez slepih Srbije dodelio je priznanje Gradu Zrenjaninu za kontinuiranu pomoć i podršku u radu Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin, kao i za unapređenje položaja slepih i slabovidih i zalaganje za društvenu uključenost u našem gradu.

U ime grada priznanje je primio zamenik gradonačelnika Saša Santovac na svečanoj  akademiji, organizovanoj povodom jubileja 70 godina Saveza slepih Srbije, u sredu, 12. oktobra u Sava Centru u Beogradu.

 

 

Santovac je podsetio da je Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Zrenjanin najstarija organizacija u Vojvodini, koja broji više od tri stotine članova, među kojima su i deca.

On je izrazio zadovoljstvo što je Savez slepih Srbije prepoznao to što Grad Zrenjanin čini kako bi se stvorili bolji uslovi za život slepih i slabovidih ljudi u našem gradu, posebno kada je reč o deci, kao i na poboljšanju položaja slepih i slabovidih i što boljem prepoznavanju njihovih potreba. 

 

 

Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vulin koji je istakao da postoje tri suštinska problema za osobe sa invaliditetom (OSI)- zapošljavanje, kao i svima ostalima, dostupnost obrazovanja i sveukupna dostupnost a da se Ministarstvo trudi da im se rešavaju konkretni životni problemi.

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić naveo je da njegov savez ove godine obeležava 70 godina postojanja i uspešnog rada, a da je u poslednje vreme, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom rada, doneto nekoliko sistemskih rešenja koji direktno utiču na poboljšanje položaja slepih.

 

 

Svečanoj akademiji povodom 70 godina rada Saveza slepih Srbije u Sava centru prisustvovali su i izvršni direktor Evropske organizacije slepih Mokran Boseid, predstavnici udruženja iz iz Italije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Makedonije, BiH, Crne Gore, kao i član Gradskog veća grada Zrenjanina Slaviša Vlačić.