U Trening centru NIS-a unapređena znanja i veštine zaposlenih Bloka Servisi

U NIS-ovom Trening centru u Zrenjaninu održana je akcija provere i unapređenja znanja zaposlenih na servisiranju bušotina pod nazivom „Razmena iskustva za najboljeg u struci 2016“. 
 
U specijalizovanom centru NIS-a, prvom objektu ovakve vrste u Srbiji za obuku radnika na naftnim postrojenjima, takmičilo se oko 30 zaposlenih Bloka „Servisi“ organizovanih u 6 brigada. Cilj manifestacije je da se kroz proveru znanja i unapređenje profesionalnih veština obezbedi bezbedniji i efikasniji rad na naftnim postrojenjima. 
 
 
Praktičan deo takmičenja održan je na poligonu Trening centra koji u potpunosti odgovara uslovima na terenu. Radnici pogona Remont i Bušotinski servisi pokazali su zavidno znanje i profesionalne veštine rada na bušećem i remontnom postrojenju, uz izvođenje pokazne vežbe koja prikazuje tehnologiju specijalnih radova na bušotinama.  
 
U teorijskom delu takmičenja, kroz test znanja, dodatno je  provereno  znanje zaposlenih Bloka Servisi. Diplome i zahvalnice uručene su radnicima koji su pokazali najbolje rezultate na takmičenju.
 
 
Akcija „Razmena iskustva za najboljeg u struci“ održana je u godini koju je NIS proglasio godinom HSE-a (početna slova, u prevodu: zdravlje, bezbednost i životna sredina), čime se potvrđuje da je briga o bezbednosti među strateškim prioritetima kompanije. 
 
Trening centar NIS-a u Zrenjaninu za zanimanja u oblasti naftne industrije otvoren je početkom 2015. godine. Namenjen je razvoju znanja i veština zaposlenih u kompaniji kroz simuliranje procesa i operacija na terenu. Opremljen je bušećim i remontnim postrojenjem sa kompletnom opremom i pratećim alatima. U Trening centru NIS-a, stručnu praksu obavljaju studenti naftaškog smera na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, kao i učenici Tehničke škole u istom gradu.