Otvoren međunarodni košarkaški turnir kadeta

Treći po redu „Zrenjaninski košarkaški U16 kup“ svečano je otvoren sinoć u „Kristalnoj dvorani“, a tokom trodnevnog turnira na njemu će se nadmetati timovi kadeta Makabija (Tel Aviv, Izrael), Lokomotive (Kuban, Rusija), Estudijantesa (Madrid, Španija), reprezentacije Crne Gore, te Partizana, Vizure Šark (Beograd), Proleter Naftagasa i Petrovgrada (Zrenjanin). 
 
 
 
Turnir je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetivši da naš grad ima dugu i bogatu tradiciju organizovanja velikih sportskih takmičenja, kakvo je sigurno i ovo.
„Poslednjih godina ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu i velike sportske manifestacije koje se dešavaju u Zrenjaninu svakako su posledica našeg ulaganja u sport, uz dobar sportski ambijent koji vlada u našem gradu. Drago mi je što ova manifestacija, pored sportskog, ima i humanitarni karakter“, naglasio je Salapura.
 
 
 
Otvaranju su prisustvovali i idejni tvorac i organizator turnira Damir Radončić, kao i ovogodišnji promoter, prvotimac Proleter Naftagasa, Stefan Atanacković. Turnir je i ovoga puta humanitarnog karaktera, a sredstva će biti uplaćena Nacionalno udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.
 
 
 
Tokom jučerašnjeg dana odigrani su mečevi u kojima je Partizan MTS ubedljivo savladao domaći Proleter Naftagas 93:52, a beogradska Vizura Šark ekipu Petrovgrada 70:64. Reprezentacija Crne Gore tesno je slavila protiv ruske Lokomotive Kuban 73:71, a u drugom sinoćnjem internacionalnom meču španski Estudijantes bio je bolji od izraelskog Makabija 86:83.
 
 
 
U prvim današnjim utakmicama Lokomotiva Kuban savladala je Proleter Naftagas 79:58, dok je Estudijantes Madrid bio bolji od Petrovgrada 72:70.  Utakmice se igraju tokom celog dana, a sutra su programu mečevi za plasman. U 19 časova održaće se takmičenje u zakucavanju i šutiranju „trojki“, a potom i finalna utakmica i zatvaranje turnira.