Одржана 31. седница Скупштине града

Скупштина

Одборници Скупштине града данас су одржали 31. седницу у овом сазиву, а на њеном почетку председавајући Оливер Митровић саопштио је да је Скупштини града достављено обавештење да одборници Српске радикалне странке Саша Зорић и Далибор Радосављевић напуштају одборничку групу и убудуће ће наступати као самостални одборници. С обзиром да је остала са три одборника, СРС у даљем раду овог сазива Скупштине града неће имати одборничку групу.

Одржана 31. седница Скупштине града

Одржана 31. седница Скупштине града

Предвиђени дневни ред данашње седнице од 35 тачака допуњен је у току седнице са још три, тако да су одборници, након полусатне расправе о дневном реду, одлучивали о 38 тачака. Расправљало се о одлукама на које је претходну сагласност дало Градско веће, а 14 тачака односило се на кадровска решења у комисијама, надзорним и школским одборима на територији Града Зрењанина. 
 
Скупштина града већином гласова усвојила је предлоге Одлуке о изменама и допуни Статута града Зрењанина и Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Градској управи града Зрењанина, а усвојени су и предлози одлука о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације “Берберско - Болница”, “Граднулица” и “Клек”.  

Одржана 31. седница Скупштине града

Одржана 31. седница Скупштине града

Одборници су једногласно изгласали предлоге Одлуке о увођењу самодоприноса на територији Месне заједнице “Тараш” Тараш за период од 01.02.2020. године до 31.12.2024. године и Одлуке о расписивању референдума о увођењу самодоприноса у том месту. Једногласно су усвојени и  предлози Решења о давању сагласности на Статут Центра за пружање услуга социјалне заштите града Зрењанина - Мост, као и Одлуке о измени Одлуке о оснивању Центра за пружање услуга социјалне заштите града Зрењанина. 
 
Коментаришући ове одлуке, заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да, уз политичко деловање одборника, око неких предлога не може бити спорења и треба их једногласно подржавати.
- Драго ми је што припадници свих политичких партија, и они који припадају опозицији, схватају да треба да подрже овакве одлуке, каква је увођење самодоприноса у насељеном месту Тараш. Ово је вероватно и последње гласање о томе по садашњем закону о референдуму, чије очекујемо измене, а самим тим и лакшу могућност за изгласавање самодоприноса. Евидентно је да месне заједнице у којима је уведен самодопринос у претходном периоду имају више могућности за деловање и на средства која се издвајају самодоприносом град из буџета улаже додатна средства, што јасно показује у којој мери град подржава средине које су се одлучиле за самодопринос. У таквим срединама више је и спортских клубова, разних удружења, културно-уметничких друштава и ја желим да се захвалим свим месним заједницама које имају ту врсту иницијативе - истакао је Сантовац. 

Одржана 31. седница Скупштине града

Одржана 31. седница Скупштине града

На седници је, између осталог, усвојен и Предлог Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину града Зрењанина неколико катастарских парцела, затим Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Зрењанина за 2019. годину у периоду јануар-септембар 2019. године, План заштите и спасавања, План Јавног здравља града Зрењанина за период од 2020. до 2026. године, Предлог Закључка о прихватању Измена и допуна Програма пословања ЈКП “Водовод и канализација” Зрењанин за 2019. годину и Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима чији је оснивач град Зрењанин, за период од 01.01. до 30.09.2019. године.
 
Заменик Сантовац још једном је указао да усвајање извештаја о приходима и расходима буџета за првих девет месеци потврђује позитивна кретања и добро планирање буџета.
- Извештај говори о повећању буџетских прихода по свим основама, што доказује да су реализоване све активности које смо планирали у протеклом временском периоду и да ћемо имати више средстава за инвестиције и различите пројекте. Драстично су, у односу на претходну годину, већи приходи од пореза на зараде запослених и то показује да Зрењанин иде добрим путем и да ће имати могућност да, кроз различите видове помоћи и заштите, додатно брине о сваком грађанину и свим сегментима друштва - закључио је заменик градоначелника након данашње седнице Скупштине града.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5496/31_sednica_SG_0.jpg