Градоначелник Јањић: Захвалност “Линглонгу” на испољеној солидарности и друштвеној одговорности

Кинеска компанија која у Зрењанину реализује највећу директну страну привредну инвестицију у Србији, “Линглонг Тајр”, упутила је нашој земљи хуманитарну помоћ и донирала у овом тренутку најпотребнију заштитну медицинску опрему. Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо објавила је да кинеска предузећа у Србији брину о Србији. 
 
“Линглонг, који гради своју фабрику за производњу гума у Зрењанину, донирао је Србији 300.000 медицинских маски, 2.000 комплета медицинске заштитне одеће и 10.000 тестова за детекцију”, навела је амбасадорка Чен Бо.
 
 
 
Поводом те вести огласио се и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је изразио велику захвалност кинеској компанији на испољеној солидарности и друштвеној одговорности. Подсетио је и да је Град Зрењанин позвао привредне субјекте који послују у нашој средини да, у складу са својим могућностима, размотре учешће у акцији пружања помоћи најугроженијем становништву, и да се они на позив одазивају.  
 
“Наши привредници спремни су и желе да помогну, било новчано или материјално, а посебно нам је драго када то чине они који у нашој земљи, у Зрењанину, тек треба да покрену производњу и реализују највећу привредну инвестицију икада. Нашим кинеским пријатељима добро је познато шта значи борити се против епидемије коронавируса, упутили су нам оно што је најпотребније у овом тренутку и ја им се још једном захваљујем на томе”, истакао је градоначелник  Јањић.
 
Фотографије: Твитер профил амбасадорке Чен Бо.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5568/linglong_pomoc_0.jpg