Одличан одзив за прво on-line предавање за спортске стручњаке

Спортски савез града Зрењанина уз подршку Града Зрењанина, прилагођавајући свој рад новонасталим околностима, по први пут организовао је стручну едукацију путем интернета, односно бесплатан on-line семинар за спортске стручњаке. Предавач је био еминентни професор Владимир Копривица, а тема је била “Планирање и управљање процесом такмичења и тренинга”.

И сам у кућној изолацији, помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура рекао је да се спортски радници и спортисти прилагођавају околностима које не иду на руку спорту генерално, али да користе сваку могућност да остану у спортској форми или да се едукују, када је реч о стручњацима.  

“На овај јединствени семинар одазвало се преко 30 зрењанинских тренера и спортских радника. Оваква предавања омогућавају интерактивну комуникацију и у складу са исказаним утисцима планирамо даљи наставак сличних активности, сходно актуелној ситуацији када спортске дворане и спортисти мирују. Ово је прилика да спортски стручњаци надограде или бар обнове своје знање, а професор Копривица је сигурно најкомпетентнији за то”, истакао је Салапура.

Др Владимир Копривица био је декан београдског Факултета за спорт и физичко васпитање. Поседује вишегодишње искуство у раду стручног тима Кошаркашке репрезентације Србије и  тренутно је члан стручног тима Кошаркашког клуба “Партизан”. У два наврата током каријере боравио је на стручном усавршавању у Москви, предавао на више факултета у земљи и иностранству и објавио преко 100 стручних и научних радова. Саветник је бројних спортиста олимпијаца и тренера. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5595/On-line_sportski_seminar_0.jpg