Почела дистрибуција пакета помоћи за пензионере са нижим примањима

Дистрибуција пакета помоћи у намирницама за пензионере са територије Града Зрењанина који имају месечна примања мања од 30 хиљада динара, као и за социјално угрожене суграђане, почела је данас и трајаће наредних десетак дана. Пакети су припремљени у спортској хали “Медисон” и подела се врши преко кризних штабова у месним заједницама, према списковима за ту територију, а доставу ће обављати волонтери који су иначе ангажовани у локалним штабовима.
 
 
 
Према последњим информацијама, биће подељено око 14 хиљада пакета помоћи пензионерима са најнижим примањима и још око хиљаду пакета социјално угроженим суграђанима, а на основу евиденција филијале у Зрењанину Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Центра за социјални рад у Зрењанину.  
 
 
 
Поводом почетка дистрибуције пакета, градоначелник Чедомир Јањић рекао је да на овакав начин Град Зрењанин покушава да помогне нашим најстаријим суграђанима да лакше преброде тренутну тешку ситуацију.
“Позвали смо и наше привреднике да се укључе у ову акцију и ја овим путем изражавам захвалност свима који су прихватили позив и помогли на било који начин, финансијски или материјално. Највећи део средстава издвојен је из градског буџета и локална самоуправа ће финансирати и ову, као и друге активности које имају за циљ да се помогне нашим суграђанима у условима ванредног стања”, казао је градоначелник. 
 
 
 
Додао је да Град Зрењанин прати ситуацију на државном нивоу, да имплементира све одлуке које доноси Кризни штаб Владе србије за сузбијање епидемије вируса Ковид-19, и да је у овом тренутку најважније сачувати људске животе, ширење епидемије и пребродити ванредно стање са што мање последица. Поновио је да је међу првима у земљи, одмах по проглашењу ванредног стања, Град Зрењанин оформио кол-центар за давање информација и пружање помоћи најугроженијим суграђанима, као и да је међу првима организовао поделу пензија ангажовањем комуналних милицајаца. 
 
 
 
Градоначелник се посебно захвалио волонтерима, без којих се дистрибуција пакета помоћи не би могла организовати. 
“У ову акцију укључио се велики број младих људи, наших спортиста, волонтера Црвеног крста, као и волонтера у свим месним заједницама, јер заиста није лако у оваквим условима припремити и поделити 15 хиљада пакета. Захваљујем се свим волонтерима на ангажовању и помоћи”, рекао је Чедомир Јањић. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5583/Paketi_Medison_03042020_0.jpg