Појачан притисак у водоводној мрежи, град почиње уградњу пумпи где је то неопходно

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић одржао је данас видео-састанак са својим најближим сарадницима, који су такође у самоизолацији, и сарадницима који извршавају своје задатке у Градској управи. Једна од тема састанка била је и актуелна ситуација са водоснабдевањем и кораци које ће град предузети да санира сва “уска грла” у појединим стамбеним зградама. 

“Постројење за прераду воде ради без проблема и данас је додатно повећан притисак у водоводној мрежи. Решавамо и проблем који се појавио у појединим зградама и то на начин да ћемо све те зграде, а према евиденцији “Водовода и канализације” има их око 30 у граду, опремити додатним пумпама и тиме проблем притиска решити у потпуности. Покрећемо поступак јавне набавке за све неопходне пумпе и пратећу опрему, град ће пронаћи начин да све то финансира, и желимо да то обавимо у што краћем року”, казао је градоначелник и додао да је технички могуће решавати до четири улаза у стамбене зграде са једном пумпом и да ће то бити примењено где год  је изводљиво. 

Рекао је и да проблем представљају губици воде у самој мрежи и у том смислу дат је налог ЈКП “Водовод и канализација” да се сви евидентирани кварови и хаварије отклоне у најкраћем року, како би водоснабдевање грађана у условима забране кретања текло без застоја. 

“Најважније у овом тренутку је да Зрењанинци имају исправну воду, која задовољава све вредности прописане правилником и све услове да званично буде скинута забрана за њену употребу за пиће”, закључио је градоначелник Чедомир Јањић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5594/large_Grb_Indeks_300.jpg