Завршена дистрибуција пакета помоћи за пензионере, у току за социјално угрожене суграђане, припрема се други контигент

На адресе око четрнаест хиљада пензионера са територије Града Зрењанина који имају месечна примања мања од 30 хиљада динара дистрибуирани су пакети помоћи у намирницама, а у току је подела пакета за више од хиљаду социјално угрожених суграђана, која би требало да буде завршена у току ове недеље. Пакети су подељени на основу евиденција филијале у Зрењанину Фонда за пензијско-инвалидско осигурање и Центра за социјални рад града Зрењанина. Након ускршњих празника и забране кретања за све грађане од петка у 17 часова до јутрос у 5 часова, данас је настављена дистрибуција пакета помоћи за социјално угрожене суграђане. 
 
 
 
 
За разлику од поделе пакета пензионерима, која је организована путем месних кризних штабова у месним заједницама, додела пакета за социјално угрожене је централизована и са пункта где се пакети припремају, спортске хале “Медисон”, волонтери их односе директно на кућне адресе корисника.  

Пакете су обезбедили Град Зрењанин и различити донатори, а у акцији сортирања и паковања учествовали су тимови волонтера организације Црвеног крста, јединица цивилне заштите, Спортског савеза града Зрењанина и спортиста, као и запослених у Јавној установи “Спортски објекти” и другим градским јавним институцијама. 
 
 

Поводом завршетка дистрибуције помоћи пензионерима са нижим примањима, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да су у току припреме за други контигент, те да сви они који су добили пакете у року од пар недеља могу очекивати још један. 
“Жеља нам је била да помоћ коју смо обезбедили поделимо у неколико фаза, како би се лакше премостио период у ком очекујемо да би могло да буде на снази ванредно стање. Зато смо припремили и дистрибуирали један део помоћи, прво пензионерима, а потом и социјално угроженим категоријама наших суграђана, да би по завршетку поделе свих 15 хиљада пакета, кренули у нову поделу и припреме за други контигент су већ почеле. Верујем да смо један од ретких градова у Србији који неће имати само једнократну помоћ”, наводи градоначелник Јањић.  

Он се и овога пута захвалио свима који су учествовали у припреми и дистрибуцији помоћи, као и донаторима који су обезбедили део средстава или производа, уз констатацију да је највећи део финансијских средстава обезбеђен из буџета Града Зрењанина.  
 
 

Јањић је још једном позвао све грађане да се придржавају свих мера донетих од стране Кризног штаба Владе Републике Србије за сузбијање епидемије вируса Ковид-19 и додао да охрабрују вести о постепеном ублажавању рестриктивних мера. У складу с тим, данас је градоначелник донео одлуку на основу које ће од сутра поново бити отворене све зрењанинске пијаце, а од данас ће радно време продужити и малопродајни трговински објекти. Такође, по први пут од увођења ванредног стања у Републици Србији, из својих кућа и станова моћи ће данас од 18 часова да изађу и пензионери и буду у шетњи 30 минута, у кругу од 600 метара од места становања. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5608/Podela_socijalne_pomoci_0.jpg