Зрењанински пензионери у шетњи после 36 дана изолације

Одлуком Владе Републике Србије о ублажавању мера забране кретања, пензионерима, односно лицима старијим од 65 година, од јуче је омогућено да три пута недељно изађу из својих домова и шетају у трајању од пола сата, у кругу од 600 метара од локације становања. У шетњу ће моћи уторком, петком и недељом, али у време полицијског часа, у интервалу од 18 до 01 часа.

Ту могућност, након 36 дана проведених у изолацији, искористили су јуче и бројни зрењанински пензионери и махом изашли на улице у првим сатима када им је то дозвољено. Поруку њима, али и свим другим нашим најстаријим суграђанима, упутио је и градоначелник Чедомир Јањић. 
“Захваљујем се нашим најстаријим суграђанима што су дали пример и свим осталим грађанима да се у потпуности придржавају мера забране кретања. Својим понашањем и одговорношћу несебично су нам помогли да будемо јачи, те да заједно и гвозденом дисциплином победимо коронавирус”, поручио је старијим суграђанима градоначелник Јањић.

Подсећамо, јучерашњом одлуком градоначелника, а на основу одлуке Владе Републике Србије, данас се поново отварају и све зрењанинске пијаце, малопродајни трговински објекти јуче су већ продужили радно време за један сат, а у пуном обиму могу да раде и различити занатски и услужни објекти. Наравно, уз стриктно поштовање свих превентивних мера прописаних од Владе Републике Србије које се односе на спречавање ширења епидемије корона вируса током трајања ванредне ситуације.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5609/Penzioneri_setnja_0.jpg