Одржана годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин - на висини задатка током ванредног стања

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста, у Великој сали Црвеног крста Зрењанин у петак, 15. маја, одржана је редовна годишња седница Скупштине Црвеног крста Зрењанин. На седници су усвојени Извештај о раду Црвеног крста Зрењанин у 2019. години и План рада за 2020. годину. Седници Скупштине Црвеног крста Зрењанин су присуствовали начелница Средњобанатског округа Снежана Вучуревић, помоћник градоначелника града Зрењанина Симо Салапура и секретар Црвеног крста Војводине Бошко Митрашиновић. 

Седница је, у складу са прописаним мерама превенције, одржана без присуства гостију и уручивања признања заслужним волонтерима. Посебно је презентован рад организације Црвеног крста Зрењанин у време ванредног стања, а изузетна захвалност упућена је, пре свега, младим волонтерима који су били носиоци активности.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура искористио је овај повод да се још једном захвали активистима Црвеног крста, не само због ангажовања током ванредног стања, већ и због свих акција које су организовали и у којима су учествовали претходних година. 
- Волонтери Црвеног крста увек су спремни да помогну, да се одазову нашим позивима за учешће у свим акцијама где је то неопходно и та је помоћ увек правовремена и драгоцена. У питању су хиљаде добровољних радних сати, усмерених ка помоћи нашим угроженим суграђанима, али и на ангажовање приликом великих спортских такмичења и градских манифестација. Никад није изостала ни одговарајућа реакција када је требало помоћи угроженом становништву у било ком делу наше земље. Наравно, ту су и бројне хуманитарне акције Црвеног крста у локалу, као што су добровољно давање крви, организација “Трке за срећније детињство”, едукације и такмичења из области прве помоћи, пријем за децу са Косова и Метохије и многе друге - истиче Салапура. 

Додао је и да је Град Зрењанин пре неколико дана, пригодним пријемом за волонтере Црвеног крста, такође исказао захвалност за све што чине за ову средину и наше суграђане. Посебна захвалност упућена им је за рад током ванредног стања и припрему и дистрибуцију помоћи нашим најстаријим суграђанима. 

Извор: Организација Црвеног крста Зрењанин

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5640/CrveniKrst0.jpg