Меморијал “Играјмо за 16” у Зрењанину: “Чистоћа” саставља тим за Београд

Меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16" у Зрењанину ове године, због познатих разлога, није одигран у планираном  термину. А да се традиција не би прекинула, организована је ревијална утакмица екипа које су до сада најчешће биле победници, а то су ЈКП “Водовод и канализација” и ЈКП “Чистоћа и зеленило”, који су по два пута до сада освајали турнир.

Пехар победника овогодишњег турнира “Играјмо за 16” у Зрењанину освојила је екипа "Чистоће и зеленила". Након неизвесне утакмице савладали су "Водовод и канализацију" са 3:2 , а одлучујући гол постигнут је буквално у последњим секундама утакмице из пенала.

"Утакмица је била добра, нијансе су одлучивале. Како смо ми могли да победимо тако су могли и они. Свака част свим учесницима на игри, на фер и коректном понашању", каже Иван Вукоје, капитен екипе ЈКП "Чистоћа и зеленило".

Традиција одигравања турнира није прекинута и то је нешто што организатори у Зрењанину наводе као најважнију победу, јер ако се заустави низ, велике су шансе да се догодине на овако нешто заборави, што нико од спортских посленика Зрењанина не жели да се догоди.
"У протеклих осам турнира наступило више 400 фудбалера. То је најзначајнија порука  хуманости која је кренула из Београда и проширила се на градове Србије," наводи Никола Божовић из Организационог одбора турнира.

Први пут је турнир одигран на отвореном, на терену Спортског центра "Партизан."
"Размишљаћемо да у наредном периоду унапредимо овакве капацитете у оквиру наше Јавне установе, можемо да одржавамо значајна такмичења на теренима попут овог", истакао је Симо Салапура, помоћник градоначелника Зрењанина.

Екипа "Чистоће и зеленила" ће репрезентовати Зрењанин на завршном турниру групе Градови 13. и 14. јуна у Београду. Због овогодишњих околности моћи ће да ангажује и фудбалере који су били предвиђени за друге тимове на овом турниру. Противници у групној фази ће им бити селекције Бора и Пожаревца. 

Текст и фотографије: Миле Новаковић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5670/Igrajmo_za_16_2020_0.jpg