Реконструкција тротоара на Булевару Вељка Влаховића - проширење, уз бехатон коцке уместо асфалта

Како је и најавио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић приликом недавне прославе дана насеља “Багљаш”, почели су радови на реконструкцији тротоара дуж Булевара Вељка Влаховића, најпрометније саобраћајнице у нашем граду. Радове је данас и обишао градоначелник, са сарадницима, и уверио се да нису у питању само “козметичке” интервенције и поправке, већ ће главна пешачка комуникација у том насељу добити сасвим нови изглед.

Радови су почели на потезу парне стране булевара, између надвожњака и зграде месних заједница, односно тржног центра, а подразумевају уклањање асфалта и проширење тротоара, све до бициклистичке стазе, а потом и постављање бехатон коцки. Раније је на сличан начин реконструисан плато испред зграде месних заједница, а прошле године су бехатон коцкама поплочани стаза и простор иза зграде, у Улици 20. октобра.

Градоначелник Јањић рекао је да се свим овим радовима највећем зрењанинском насељу даје изглед какав и заслужује, с обзиром да у њему живи око 20 хиљада становника.  
“Пре неколико година урадили смо репарацију бициклистичких стаза на булевару „Вељка Влаховића“, кренули смо са великим пројектом проширења пешачке стазе такође овде, на булевару. Ово је прва фаза радова, где радимо две ипо хиљаде квадрата, укупна вредност радова је 10 милиона динара. Асфалт ће заменити бехатон и комплетан простор уклопиће се и у амбијент трга испред зграде месних заједница, те нас након завршетка радова очекује компактна целина комплетног булевара”, истакао је градоначелник.

Представник извођача радова, зрењанинске фирме “Еко градња” и шеф градилишта, Синиша Кукин, каже да је у току реализација прве фазе планираних радова на проширењу пешачке стазе.
“У овој фази радова уређује се деоница од надвожњака до Стражиловске улице, ширине четири метра, са уклапањима ка тржном центру и аутобуским стајалиштима. Булевар ће функционално и визуелно бити на далеко вишем нивоу него сада”, објаснио је Кукин.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5667/StazeBagljas2020_0.jpg