Тродневни семинар на тему одрживог коришћења природних ресурса и енергетске ефикасности

У организацији Града Зрењанина и Регионалног центра за друштвено-економски развој – Банат, данас је у конференцијској сали зрењанинског хотела “Војводина” отворен тродневни семинар на тему “Одрживо коришћење природних ресурса и енергетска ефикасност“. 

Семинар се реализује у оквиру пројекта “Smart and Sustainable Energy Comsuption - SASEC“, финансираног средствима Interreg-IPA Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, а намењен је је представницима локалних самоуправа и јавних предузећа, администраторима јавних објеката и представницима приватног и цивилног сектора са територије Средњег Баната. Циљ семинара је пружање подршке транзицији у енергетском сектору и процесима енергетске ефикасности, како би се управљање енергијом у локалу и региону ускладило са обезбеђивањем одрживе будућности за све наше суграђане и будуће генерације, односно ускладило са климатским и енергетским циљевима ЕУ и Републике Србије у наредном периоду.

У оквиру семинара обрадиће се различите теме, укључујући енергетску транзицију и климатске промене, принципе и примере добре праксе енергетске ефикасности, али и различити модели за планирање, примену и праћење интегрисаних акција у области смањења потрошње енергије и коришћења обновљивих извора енергије.

Присутне је, испред Града Зрењанина, поздравио помоћник градоначелника Душко Радишић, истакавши значај пројекта за позиционирање града и нашег региона у области енергетске ефикасности и заштите животне средине.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5650/RCR_Zrenjanin_0.jpg