У изради пројектно-техничка документација за реконструкцију дворишта ОШ “2. октобар”, у плану и атрактивно шеталиште између мостова

Двориште основне школе “2. октобар” требало би да добије изглед и садржаје какве сада нема ни једна школа у граду, а уређење околине школе имаће и шири значај, јер се планира и градња шеталишта уз Бегеј, између пешачког моста на Берберском и железничког моста, дужине скоро један километар. Урађена је и занимљива анимација из које се може детаљно сагледати како су аутори осмислили будући изглед дворишта школе. 

Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић рекао је да је у току израда пројектно-техничке документације за реконструкцију дворишта те школе, на основу које ће се одредити обим финансијских средстава потребан за ову инвестицију. 
- Планира се уређење целокупног платоа школског дворишта, постављање плочника, мобилијара, лед расвете, зелених површина и реконструкција отвореног терена за мале спортове. Ограда према Бегеју ће бити повучена према унутрашњости дворишта, како би се ослободио простор за будуће шеталиште, не само на потезу школе, већ између два моста - лучног пешачког и железничког, односно од новог пристана до тзв. “малих улица”. Тиме би се тај део града у потпуности “отворио” ка реци и Зрењанин би добио атрактивно шеталиште уз Бегеј, практично од центра града, све до новог железничког моста, који ће ускоро заменити постојећи - наводи Радишић.   

Још је додао да ће тај део обале бити у потпуности очишћен, и да Град жели да настави с уређењем приобаља и чишћењем Бегеја на начин на који је то реализовано у зони новог пристана, која сада пружа сасвим другачију слику у односу на ранији период.    


Погледајте анимацију будућег изгледа дворишта ОШ “2. октобар” 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5663/Animacija_OS_2_oktobar_0.jpg