Градоначелник Салапура: наставићемо да унапређујемо услове за бављење спортом особа с инвалидитетом

Зрењанин је данас домаћин турнира државног првенства у стоном тенису за особе с инвалидитетом, а такмичење у хали спортова “Медисон” отворио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Поздрављајући учеснике, организаторе и госте овог шампионата чији је наш град већ традиционално један од домаћина, градоначелник је изразио задовољство што је Зрењанин поново угостио такмичаре из целе Србије, а то је омогућено захваљујући досадашњим улагањима и напорима да се створе адекватни услови за бављење спортом особа с инвалидитетом.
- Хала “Медисон” добила је потпуно нову димензију када је у питању приступачност за особе с инвалидитетом и зато се ова такмичења овде одржавају. Драго ми је што су овде и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, из сектора заштите особа с инвалидитетом, што је ту и селектор Кеслер, бројни тренери, људи који носе позитивне утиске из нашег града. Оно што је битно, за титулу “Европски град спорта 2021” коју смо добили, велику заслугу имају управо спортисти и руководство клубова особа с инвалидитетом и њихови резултати. У том смислу намеравамо наредне године додатно да пружимо подршку бављењу спортом особа с инвалидитетом у нашем граду - истакао је градоначелник. 
 
 
 
 
У Зрењанину се данас, на 12 столова, такмиче представници 12 клубова из Србије, са око 70 такмичара, а домаћин и организатор је Стонотениски клуб за особе с инвалидитетом “К2”. Његов члан и репрезентативац наше земље, Горан Перлић, искористио је прилику да позове све особе с инвалидитетом да се баве спортом.
- Без обзира да ли је то стони тенис, или нека друга дисциплина, то је најлакши начин да се особе с инвалидитетом укључе у све друштвене токове и социјализују, али и прилика за њихову додатну рехабилитацију. То је најважније и зато и организујемо овакве турнире - поручио је истакнути зрењанински параолимпијац. 
 
 
 
 
Селектор државне репрезентације у стоном тенису за особе с инвалидитетом Златко Кеслер такође је изразио задовољство условима за одржавање турнира у Зрењанину. Објаснио је да се такмичење организује у три категорије: жене у колицима, мушкарци у колицима и мушкарци стојећи такмичари. У Зрењанину се данас одржава први део круга државног првенства, а други део предвиђен је за крај месеца у Земуну. Као најуспешније клубове на државном првенству навео је новосадске клубове “Спин” и “Тврђава 021” и зрењанински “К2”.
- Сваке године имамо једно такмичење у Зрењанину и део припрема са другим репрезентацијама одржавамо овде, јер су услови заиста добри, и у овој хали и у “Кристалној дворани”. Захваљујем се Граду Зрењанину и градоначелнику на одличној сарадњи и надам се да ће омогућити још боље услове за рад клубу “К2”, и Горану Перлићу, који се директно квалификовао за параолимпијске игре, а можда уз њега још неки такмичар из Зрењанина успе да се избори за учешће на неком наредном такмичењу - казао је Кеслер. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5772/Stoni_tenis_invalidi_2020_0.jpg