Представљен пројекат Покрета за децу "Три плус" - помоћ за породице са троје и више деце

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас, у сали Градског већа, радни састанак с представницима Покрета за децу "Три плус", поводом реализације пројекта "Цена минус за 3+" који подразумева посебне картице погодности за породице са троје и више деце.
 
Радном састанку присуствовали су и председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић, директорка Центра за социјални рад Оливера Лисица и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Јелена Драгић
 
 
 
 
Председник тог удружења Владица Гавриловић захвалио се градоначелнику и његовом тиму што су на данашњем, првом радном састанку, били у прилици да Зрењанину презентују свој пројекат и изразио задовољство начином на који руководство града размишља и схвата проблем када је реч о броју рођених беба. Он је навео податак да је у Србији рођено 38.000 беба мање. 
- Драго ми је што су у Зрењанину спремни да се заједно са нама укључе у ову борбу, јер је једино повећан број породица са троје и више деце гарант да ће нас у будућности бити исто колико и данас - рекао је и изразио очекивање да ће сарадња Града и тог удружења бити успешна. 
 
 
 
 
Градоначелник Салапура је казао да је Град Зрењанин за мере популационе политике, предвиђене буџетом за ову годину, издвојио скоро 180 милиона динара за различите опсеге политике које се тичу побољшања наталитета и популационе политике у нашем граду. 
- Не смемо заборавити чињеницу да смо у овој години отворили још један нов, модеран вртић у нашем граду, такође, више година у нашој предшколској установи немамо листе чекања, а посебно истичем да смо ове године додатно отворили седам вртићких група у насељеним местима у нашем граду - рекао је градоначелник.
 
Он је нагласио да ће, имајући све то у виду, као и чињеницу да “Покрет три плус” носи изузетне бенефите и искуства из осталих локалних самоуправа, данашњи састанак допринети успешној сарадњи. 
- Посебно смо разговарали о пројекту “Цена минус за три плус”, односно попустима које ћемо имати кроз јавна и градска предузећа и установе, а затим ћемо тражити подршку и партнерство са локалном привредом, како би пројекат заживео у свом пуном облику - рекао је још градоначелник Симо Салапура
 
 
 
 
Иначе, Покрет за децу ТРИ ПЛУС реализује пројекат "Цена минус за 3+" који подразумева персонализовану картицу на име мајке која омогућава бројне бесплатне услуге и попусте породицама са троје и више деце.
 
Од 2019. године пројекат се у локалним самоуправама реализује кроз чланство локалних самоуправа у Покрету за децу ТРИ ПЛУС и финансијски је издатак за локалну самоуправу 6 динара по глави становника.
- Надам се да ће први град из Војводине који ће 2021. године приступити Покрету бити управо Зрењанин, после 18 локалних самоуправа из централне Србије - рекао је Гавриловић.
 
Од ове године картица омогућава да породице са троје и више деце добијају поклоне од људи и компанија великог срца, као и да међусобно размењују ствари које су им непотребне, односно потребне, на порталу www.triplusrazmena.rs.
 
Више информација о Покрету доступно је на сајту https://triplus.org.rs

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5814/Pokret_3_plus_0.jpg