Зимске службе за одржавање путева на територији града Зрењанина спремне за почетак сезоне

Зрењанинско предузеће “Еко-Градња” и у предстојећој зимској сезони одржаваће локалне путеве на територији града Зрењанина и то ради осму годину заредом. У надлежности тог предузећа је 400 километара локалних саобраћајница и улица, док су за одржавање око 200 километара државних путева задужене службе ЈП “Путеви Србије”, које је крајем прошле године отворило нови пункт у Зрењанину, у оквиру индустријске зоне “Багљаш”. 
 
 
 
 
Због специфичне епидемиолошке ситуације, изостала је ове године традиционална посета градских челника службама за одржавање путева, али из предузећа “Еко-Градња” уверавају да је све спремно за почетак сезоне, да је обезбеђено довољно механизације и опреме, као и соли и агрегата за посипање. Прве хладне дане, најављене мразеве и евентуалне падавине дочекују у својој “бази” на Багљашу, док је део машина и опреме стациониран на супротном крају града, у близини индустријске зоне “Југоисток”, где “Еко-Градња” поседује и фабрику бетона и депонију агрегата. 
 
Улице и локални путеви на територији града се чисте по плану и програму Одељења за урбанизам града Зрењанина, и то по првом и другом степену приоритета, док се улице које се не налазе међу приоритетима чисте на основу посебних налога надзорних служби. Одржавање саобраћајница “Еко-Градња” обавља у координацији са Полицијском управом, Центром за обавештавање и надлежним службама и одељењима у Градској управи Зрењанин. 
 
 
 
У предузећу још истичу да имају на располагању механизацију у већем обиму него што се то захтева планом и програмом зимског одржавања путева, и да могу да адекватно реагују и у случају обимнијих падавина у кратком временском року. Такође, с обзиром на целокупну ситуацију у вези с епидемијом изазваном коронавирусом, верују да ће, уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите, одржати људство и запослене на окупу и да неће бити проблема с те стране.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5809/EkoGradnja2020_0.jpg