Градоначелник уручио новогодишње пакетиће деци корисника топлог оброка Народне кухиње

Деца корисника топлог оброка Народне кухиње у Зрењанину обрадована су данас новогодишњим пакетићима, а у сали Црвеног крста поклоне им је уручио градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
Додела пакетића, на радост деведесет троје деце млађе од 14 година, организована је, како то и приличи, у присуству Деда Мраза. 
 
 
 
 
Секретар Црвеног крста Зрењанин Александра Танасијевић казала је да је реч о акцији “Један пакетић, много љубави” коју традициоанално организује Црвени крст, а којој се ове године одазвао велики број донатора и суграђана. 
 
Указала је и да је за њих значајно што, као и претходних година, уз Црвени крст стоји Град Зрењанин и што је обезбедио пакетиће за све кориснике узраста до четрнаест година.
- Ово је категорија на коју смо најболећивији, то су деца у стању социјалне потребе и корисничка група на коју посебно обраћамо пажњу, зато нам је посебно задовољство што смо данас у могућности да заједно са градоначелником поделимо пакетиће управо њима. Надамо се да ћемо им на тај начин бар мало улепшати новогодишње празнике - рекла је она.
 
 
 
 
Свој деци пожелели су срећнију и лепшу нову годину, уз жељу и поруку да уче и раде на себи, а на тај начин граде себи бољу будућност. 
 
Градоначелник Салапура недавно је посетио Основну и средњу школу “9. мај” где је уручио 210 пакетића, за све ученике школе, као и дневни центар "Алтернатива", истим поводом. 

Поред те школе и за децу корисника градских установа социјалне заштите, град је издвојио 600 хиљада динара - одлуком градоначелника да се у ту сврху преусмери део средстава намењен организацији новогодишњег програма од којих је обезбеђено 650 пакетића.  
 
 

  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5845/Narodna_kuhinja_paketici_0.jpg