Награде Привредне коморе Србије компанији ФУЛГАР и Будимиру Јовановићу, честитке градоначелника

Компанија FULGAR EAST Зрењанин и Будимир Јовановић, директор компаније КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ Зрењанин, добитници су Награде Привредне коморе Србије за постигнуте пословне успехе, односно за најбољег пословног лидера у 2020. години, саопштено је из те институције. 

Привредна комора Србије наградила је компаније и привреднике који су се радом, ангажовањем и резултатима истакли као најуспешнији и најбољи лидери, носиоци привредног развоја Србије. Због познате епидемиошке ситуације, изостала је свечана додела признања и најављено накнадно уручење награда. 

Поводом награда које су стигле у Зрењанин, добитницима је честитао и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Упућујући честитку на адресу директора компаније “Фулгар” Адолфа Карла Перосија, градоначелник Салапура истакао је да признање Привредне коморе Србије посредно значи и признање за повољни привредни амбијент који постоји у Зрењанину. 
“Компанију на чијем сте челу истичемо као изузетан пример инвеститора који је своје досадашње пословање и све развојне пројекте усмерио ка овој средини, ширећи производне капацитете и повећавајући број запослених, уз бројне активности којима доприноси укупном развоју заједнице и града”, навео је Салапура. 

Будимиру Јовановићу градоначелник је упутио честитку у којој му жели да, након првих 25 успешних година пословања, настави с добрим пословним резултатима и у наредном периоду.
“Привредна комора Србије препознала је Ваш дугогодишњи успешан рад, константан раст компаније и ширење пословних капацитета и активности. Посебно нам је драго што је Ваше пословање у значајној мери везано за град Зрењанин и што нашу средину видите као добро место за инвестирање и развој”, поручио је Салапура добитнику признања ПКС за најбољег пословног лидера у 2020. години. 


Компанија “Фулгар Ист” почела је међу првима с радом у индустријској зони на Багљашу, 2008. године. Део је групације “Фулгар”, највећег европског произвођача синтетичког предива и синоним за добро организовану компанију која је у Зрењанину три пута проширивала производне капацитете. Осим што је био укључен у рад градског савета за запошљавање, директор компаније Адолфо Карло Пероси један је од најбољих промотера нашег града међу италијанским компанијама и инвеститорима. Од доласка “Помпеје” и “Фулгара”, у Зрењанину данас послује 6 предузећа из те земље, која обезбеђују егзистенцију значајном броју наших суграђана. 

Будимир Јовановић је власник компанија “Керамика Јовановић”, “Огрев”, “Термика”, “Неимар”, као и фабрике за производњу купатилске опреме у Северној Македонији. Запошљава неколико стотина радника и успешно води групацију фирми у области грађевинарства. 

Са матичном компанијом “Керамика Јовановић”, основаном у Зрењанину 1994. године, успео је да интегрише производњу грађевинског материјала и купатилске опреме, развој брендова, ширење продајне мреже на територији Србије, а и иностранства. “Керамика Јовановић” је данас водећа компанија на тржишту у области продаје керамичких плочица и опреме за купатила.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5835/Logo_PKS_0.jpg