Завршени обимни радови у Улици Радноти Миклоша, поново успостављен саобраћај

Након што су завршени сви радови на санацији хаварије на канализационој мрежи и коловозна површина враћена у првобитно стање, Улица Радноти Миклоша је у суботу, 26. децембра, у поподневним часовима отворена за саобраћај, саопштило је ЈКП “Водовод и канализација”.
 
Обимни и комплексни радови на санацији хаварије, уз употребу за ову врсту радова специфичне опреме и механизације, обухватали су уклањање путне површине, бушење бунара за дренажу подземних вода како би се исте уклониле и створили услови за извођење радова на дубини од 6 метара. Радови су подразумевали и постављање заштитне оплате, замену дела цеви водоводне, фекалне и атмосферске канализационе мреже, изградњу нових канализационих шахтова, а на крају и враћање коловоза у првобитно стање. Радови су завршени у предвиђеном року, а њихова укупна вредност износила је 11,8 милиона динара.
 
 
 
 
Паралелно са поменутим, ЈКП „Водовод и канализација“ је спровела и радове на потпуној репарацији црпне станице која се налази у истој улици, а којој припада и канализациона мрежа на којој је извршена санација хаварије. Ова црпна станица је од великог значаја јер се преко ње врши прикупљање фекалне и кишне канализације са територије више од половине града и даље одводи ка Александровачком каналу. Завршетком радова на репарацији црпне станице и санацијом хаварије на канализационој мрежи обезбеђено је стабилније прикупљање и одвођење отпадних вода.
 
Подсећамо, приликом обиласка радова, 5. децембра, градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је да ће инсистирати да се овакве и сличне интервенције на јавним површинама што пре завршавају, да екипе извођача радова буду што функционалније и да се саобраћајнице враћају у првобитно стање у најкраћем року. Том приликом захвалио се суграђанима на стрпљењу и разумевању и извинио свима који су евентуално имали непријатности због припрема за извођење радова.  
 
 
 
Радови су изведени и на оближњој локацији, где је поново у функцији пешачки пролаз испод железничке пруге у насељу “Берберско” . Након радова на водоводној мрежи на овом потезу, и упркос јакој киши која је ноћас падала, ова важна пешачка комуникација за житеље тог дела града потпуно је проходна.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5844/Muzlja_Prolaz_0.jpg