Изгорео Дом културе у Банатском Деспотовцу, нема повређених, градоначелник обишао место пожара

У ноћи између четвртка и петка избио је велики пожар у центру Банатског Деспотовца, гашење још увек траје и на лицу места су четири ватрогасна возила. Пожар је избио у згради у центру села, у објекту у ком је некада био Задружни дом, односно Дом културе, а у функцији су биле просторије тамошњег ловачког друштва и угоститељски објекат. Део зграде није се користио и затворен је решењем грађевинске инспекције.
 
Убрзо после избијања пожара, стигла су три ватрогасна возила, а у току јутра, још једно. У Полицијској управи Зрењанин потврдили су да су дојаву о пожару добили јутрос у 4.30 часова и да су у Банатски Деспотовац одмах упућене ватрогасне екипе. 
 
 
 
 

У пожару нема повређених а материјална штета, као и узрок пожара, ће накнадно бити утврђени.
 
На месту пожара од јутрос су и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник Савета месне заједнице Божидар Коњик. Градоначелник је рекао је да је у овом тренутку најбитније да у пожару нико није страдао, истакавши да су ватрогасне екипе брзо реаговале.
- Очекујем да истрага брзо утврди шта је узрок пожара који је нанео велику материјалну штету, јер је објекат, практично, неупотребљив. Захваљујем се припадницима ватрогасно-спасилачког батаљона, добровољном ватрогасном друштву у Банатском Деспотовцу, као и грађанима, што су брзо реаговали и локализовали пожар и тако спречили да се прошири на околне објекте и нанесе још већу штету. Ово нам је и опомена да више пажње посветимо превентиви, посебно у сеоским објектима. То су простори који се ређе користе, а последњих годину дана због пандемије били су ван функције, чиме  је и ризик од пожара био повећан. Покушаћемо да у сарадњи са надлежнима из Сектора за ванредне ситуације проверимо какво је стање са противпожарном заштитом у домовима културе и другим објектима који су у власништву месних заједница или града, и да на тај начин предупредимо неке нове проблеме - рекао је градоначелник јутрос у Банатском Деспотовцу.
 
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5919/Pozar_B_Despotovac_0.jpg