“Запливај живот” - шеста генерација малишана завршава бесплатну школу пливања, у спортском пројекту Града Зрењанина

Градски базен у Зрењанину већ шесту годину место је на ком се реализује спортски пројекат Града Зрењанина “Запливај живот”, бесплатна школа пливања, кроз коју је досада прошло више од 500 деце. Ових дана још једна генерација, са око 150 малишана различитог узраста, успешно завршава обуку и уз савладавање основних пливачких вештина, предстоји им и свечана додела диплома, као симболичан знак пажње организатора читавог пројекта. Тим поводом, малишане и њиховог тренера Срђана Нешковског на базену је посетила и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, и уверила се зашто акција “Запливај живот” изазива велико интересовање деце и њихових родитеља. 
 
 
 
- Осим што су научила да пливају, у свакој генерацији има деце која су наставила да се баве пливањем или ватерполом и редовно долазе на базен. Око 150 деце прође годишње кроз ову школу и велика већина у року од два месеца овлада пливачким вештинама, у знатној мери и кроз игру у базену, ослободи се страха од воде и у њој се осећа пријатно. Пливање је један од базичних спортова, који у нашем граду има изузетно дугу и богату традицију. Пливање је и више од спорта, јер Зрењанин и околина обилују воденим површинама, рекама и језерима, и често је пливачко умеће потребно и да би се сачувао сопствени или спасао туђ живот - истиче Вукосава Ђапић Атанацковић.
 
 
 
По речима градоначелника Сима Салапуре, Град Зрењанин препознао је значај пливања, али и потребу да бесплатно омогући деци да науче да пливају, и то успешно спроводи већ шест година. 
- Сигурно ћемо наставити с овим пројектом и у наредном периоду, уз жељу да што више наших најмлађих суграђана научи да плива, и ја се овом приликом захваљујем нашим сарадницима који га реализују, идејном творцу пројекта и пливачком тренеру Срђану Нешковском, нашој Јавној установи “Спортски објекти”, Градском базену, Спортском савезу града Зрењанина, који у свом домену доприносе да пројекат буде заиста успешан - истакао је градоначелник и додао да је Зрењанин признање “Европски град спорта” заслужио, између осталог, и због оваквих пројеката, усмерених ка најмлађим суграђанима. 
 
 
 
- У бесплатну школу пливања могу доћи малишани узраста од 5 година па навише, без ограничења ни за једно дете које жели да научи да плива и то савлада уз помоћ стручних лица, што је и суштина пројекта који смо назвали “Запливај живот”. О успеху акције најбоље говоре задовољна дечја лица, али и лица њихових родитеља. Бесплатно бављење спортом омогућили смо и девојчицама, кроз сарадњу с Институтом за женски спорт, и у претходној недељи почели с тренинзима кошарке, џудоа и физичког вежбања, и та акција од самог почетка наилази на добар одјек и значајно интересовање - поручио је градоначелник Симо Салапура.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5921/zaplivaj_zivot_bazen_0.jpg