Пријем за кошаркашице “Пролетера 023” и ватерполисте “Пролетера” - пласман у елиту успех клубова и спортског Зрењанина

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић примили су данас, у Барокној сали Градске куће, кошаркашице и руководство ЖКК "Пролетер 023" и играче и руководство Ватерполо клуба "Пролетер". Пријем је организован поводом уласка тих клубова у супер-лиге Србије, али и поводом 6. априла, Међународног дана спорта, који град Зрењанин ове године дочекује као  Европски град спорта. 
 
 
 
 
Честитајући им на спортском успеху, заменик је истакао да је и кошаркашице и ватерполисте у протеклој сезони карактерисало велико залагање, велика борба и жеља за успехом, као и да амбиције и намере да се доказују имају и у највишем лигашком рангу.
- Зрењанин је богатији за два нова суперлигаша, кошаркашице “Пролетера 023” и ватерполисти “Пролетера” сигурно су понос “Европског града спорта” ове године и нешто што град посебно цени. Ту је и тај други моменат који ће град испоштовати, виши ранг такмичења и већа средства, да би те амбиције које клубови имају могли да остваре и сигурно је да можемо очекивати још добрих резултата. Надамо се ускоро и присуству публике на уаткмицама, јер ови млади људи свакако заслужују и подршку и бодрење са трибина, то је, једноставно, саставни део спорта - рекао је Сантовац.
 
 
 
 
На пријему су се захвалили тренер ЖКК “Пролетер 023” Марко Маринков и председник ВК “Пролетер” Драгољуб Бјелоглав
 
Првотимка  ЖКК “Пролетер 023” и млада репрезентативка Србије Бојана Шкундрић казала је да је атмосфера у клубу сјајна, као и током целе сезоне, а сада је то још израженије.
- Сви смо задовољни и срећни што смо успели да остваримо циљ који смо на почетку сезоне поставили. За сада у клубу нема измена, без обзира што идем на студије, одлучила сам да останем у “Пролетеру” и помогнем клубу. Надам се да ћемо испунити очекивања и следеће сезоне и остати прволигаши - рекла је она.
 
Бојана је истакла да је недостајала подршка навијача, с обзиром да су сви мечеви играни пред празним трибинама, али да су ипак дале све од себе и оствариле циљ. 
- Надамо се да ће следеће године бити прилике да дођу и гледаоци и увере се зашто смо баш ми ушле у прву лигу - рекла је још Бојана Шкундрић.
 
 
 
 
Лука Босић, капитен ватерполиста “Пролетера” казао је да клуб већ има одређене планове за наредни период, а да је за њима континуирани рад.
- Почели смо од Друге лиге, па преко Прве-Б лиге, а сада смо прваци Прве-А лиге и три кола пре краја такмичења успели смо да обезбедимо пласман у Суперлигу. Што се тиче екипе и посвећености, нема никаквих замерки, од тренера, помоћног тренера, управе, целе екипе, тима, од првог до четрнаестог играча сви су посвећени и наравно, истакао бих и подршку града без које све ово не би могло бити реализовано, јер се ипак све своди на материјалну подршку - рекао је он и указао на специфичан начин тренирања, будући да нису сви у Зрењанину, али да је план да од наредне године сви буду у нашем граду, да заједно тренирају и да имају што више тренинга.
 
Рекао је да ватерполисти “Пролетера”, чији играчи у просеку имају од 22 до 23 године, имају све услове да остваре још бољи резултат следеће сезоне.
- Екипа је млада и мислим да нас је то и довело на крају до оваквог резулата - истакао је он. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5956/Prijem_kosarkasice_vaterpoliisti_0.jpg