Традиција Спортских игара младих Србије настављена у Зрењанину: деца поново уживала уз спорт, надметање и дружење 

Зрењанин је данас град са највише дечијих осмеха у Србији, захваљујући “Дунав осигурање Спортским играма младих”, каравану пријатељства и радости.
 
На теренима Спортско-рекреативног центра “Партизан” у Зрењанину, граду који је међу онима са најдужом традицијом када је у питању учешће у Спортским играма младих Србије, одржавају се данас такмичења у пет спортова - атлетици, одбојци, игри “између две ватре”, уличној кошарци и фудбалу (“Кока кола куп“ и мали фудбал).
 
 
 
 
У име домаћина, Града Зрењанина, игре је свечано отворио градоначелник Симо Салапура, истакавши да игре представљају још једну промоцију спортских надметања, дружења и здравог начина живота и да се наш град по седми пут укључио у организацију такмичења.
“Град Зрењанин од самих почетака подржава овај караван пријатељства, Спортске игре младих којима је обухваћен велик број деце која се баве неком спортском активношћу, промовишу спорт и стичу нова пријатељства. Претходних година имали смо представнике и на финалним републичким турнирима у Београду, али и завршним турнирима Игара у Сплиту и ја желим свим учесницима, пре свега, да се друже, да стекну нова искуства, а најбољима, наравно, да учествују на финалном и завршном турниру”, истакао је градоначелник и додао да је ово једна од манифестација коју је Град Зрењанин уврстио у агенду за промоцију “Европског града спорта” ове године. 
 
 
 
 
Градоначелник је потом и запалио пламен пријатељства и означио Спортске игре младих Србије у Зрењанину отвореним, a од организатора је награђен сатом који симболично одбројава 25. годишњицу од оснивања Спортских игара младих у региону, односно у Републици Хрватској. 
 
ПР Спортских игара младих Далиборка Делибашић говорила је о учешћу компаније “Дунав осигурање” у манифестацији и истакла да су у компанији препознали колико је овај пројекат важан за децу. 
"То је управо оно што и ми промовишемо, здрави начини живота, то је дружење, и деца која се такмиче не морају да буду спортисти, већ само да буду расположена за игру и ми им стално говоримо да буду сигурни и колико је то осигурање битно. Ово је осма сезона каравана у Србији, кренули смо из Прибоја, па смо ишли на Златибор, у Ариље, Нову Варош, места где смо били први пут, потом у Шабац, Ваљево, Кикинду и ево нас седми пут у Зрењанину", навела је она.
 
 
 
 

Церемонији отварања присуствовали су и челници Спортског савеза града Зрењанина, Савеза за школски спорт, Средњебанатског управног округа, представници спонзора, као и истакнути зрењанински спортисти., међу којима и прослављени веслач Милорад Станулов, сребрни и бронзани олимпијац из Зрењанина.
 
Сва такмичења одржавају се уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против коронавируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб. У Србији, “Дунав осигурање Спортске игре младих”, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.
 
Од оснивања до данас на Спортским играма младих у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу потпуно бесплатним.
 
Као и претходних година, најуспешније екипе и појединци са државног финала избориће пласман на регионално, међународно, финале у Сплиту, где се ове године, планира спектакл поводом прославе 25. рођендана Игара. И одлазак на ово мини-летовање на Јадран за децу је бесплатан.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6002/Sportske_igre_mladih_2021_0.jpg