Дечји осмеси испунили Културни центар: бесплатну школу пливања, у оквиру пројекта “Запливај живот”, успешно завршила шеста генерација малишана

Шеста генерација малишана завршила је бесплатну школу пливања, кроз пројекат “Запливај живот” који реализују Град Зрењанин и спортско удружење “Спорт тим”. Свечаном доделом диплома за више од стотину деце која су савладали основе пливања завршила се још једна успешна сезона обуке, кроз коју је, од почетка реализације пројекта, прошло преко 500 наших суграђана, узраста од 5 година па навише. Неки од њих нису се на томе зауставили, већ су наставили да се баве пливањем, кроз тренинге и редовне доласке на базен.
 
 
 
 
Додела диплома организована је данас у великој сали Културног центра Зрењанина, у присуству великог броја деце, њихових родитеља, представника Града Зрењанина и спортских установа. Дипломе су полазницима уручили градоначелник Зрењанина Симо Салапура, некадашња прослављена зрењанинска пливачица, сада чланица Олимпијског комитета Србије, Мирослава Најдановски и члан Управног одбора Спортског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић. Том приликом присутнима су се обратили Мирослава Најдановски и пливачки тренер Срђан Нешкоски, иницијатор и реализатор пројекта “Запливај живот”. У име родитеља захвалио се и пригодно беседио протојереј др Нинослав Качарић, чији је син такође био међу децом која су савладала обуку.
 
 
 
 
О успеху целокупне активности најбоље су, током обуке, говорила задовољна дечја лица на Градском базену, али и лица њихових родитеља, јер су своју децу поверавали стручним лицима, без бриге их доводили на игру и дружење, кроз које су се ослободила страха од воде и брзо овладала пливачким вештинама. И све то потпуно бесплатно.
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је важност једне овакве акције и њено место у агенди Зрењанина, као “Европског града спорта 2021”:
“Пливање је један од базичних спортова, додатно значајан у граду какав је Зрењанин, окруженом са пуно водених површина, река и језера, где је пливачко умеће често потребно и да би се сачувао сопствени или спасао туђ живот. О здравственим аспектима и бенефитима од пливања, није потребно посебно ни говорити. Зрењанин је признање “Европски град спорта” заслужио, између осталог, и због оваквих пројеката, усмерених ка најмлађим суграђанима. Биће их сигурно још, јер је стварање спортских навика и неговање здравих стилова живота неопходно још у нижем узрасту, као саставни део одрастања и васпитања”, поручио је градоначелник након данашње свечаности.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6039/Diplome_skola_plivanja_2021_0.jpg