Градоначелник дао знак за почетак првог Зрењанинског маратона - Зрењанин уцртан на мапу маратона

Зрењанински маратон, у организацији Маратон Тима, одржава се данас, а знак за почетак трке на 42 километра, која се први пут одржава у нашем граду, дао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

 

 

Поздрављајући учеснике градоначелник је рекао да Зрењанин није само град спорта, већ и град хорова, мостова, град младих и да му је веома драго што се Зрењанин на овај начин уцртао и на мапу маратона. 
- Надам се да ће маратон у нашем гради имати дугу традицију одржавања - рекао је он захваливши свима који су се данас одазвали, уз велики поздрав подршке свим такмичарима.

 


 
Свим учесницима пожелео је успешан дан и лепо дружење, а организаторима упутио захвалност што су уврстили и хуманитарни аспект у ову манифестацију.  

Иначе, у овој трци на 42 километара учествује чак четрдесет такмичара, а по речима организатора очекује се да у свим тркама данас буде и близу осам стотина учесника.

 

 

Након почетка трке на 42 километра градоначелник је дао и знак за почетак Трке у колицима у којој су учествовале особе са инвалидитетом и сметњама у кретању.

Данас ће бити одржана и Трка задовољства на 7 километара која ће, како се очекује окупити и највећи број учесника, као и Полумаратон на 21,1 километар, Штафетна трка 3x7 километара и Трка са осмехом за најмлађе.

Како су најавили организатори, продајом претрчаних километара успели су да сакупе средства за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР.

 


Стаза Зрењанинског маратона: Старт је на Тргу Слободе испред зграде Скупштине Града. Затим улицом Краља Александра, Светосавска, Немањина, Слободана Бурсаћа, Савезничка, Петефијева, Обилићева, Обала Соње Маринковић, Народног Фронта, Суботићева, Кеј 2. Октобра, Гундулићева, Стевице Јовановића, Ђорђа Стратимировића. Јована Поповића, Народне Омладине, Змај Јовина, Ђуре Јакшића, Југ Богдана, Коче Коларова, Војводе Петра Бојовића, Змај Јовина, Народне Омладине, Суботићева и Трг Слободе, на коме се налази циљ.

Саобраћај ће у тим улицама бити обустављен до 17 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6053/Maraton_Zrenjanin_00.jpg