Градоначелник на јавном спортском часу и хуманитарној аукцији Института за женски спорт у Београду: Зрењанин први град партнер Института

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са генералном секретарком Спортског савеза града Зрењанина Вукосавом Ђапић Атанацковић, присуствовао је јуче у Београду јавном спортском часу и хуманитарној аукцији, које је организовао Институт за женски спорт, на челу с оснивачем Института и селекторком кошаркашке репрезентације Србије, Марином Маљковић
 
Догађајима су присуствовали и први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, као и наше истакнуте спортисткиње, амбасадорке Института за женски спорт Дајана Бутулија, Соња Васић, Милица Мандић, Зорана Аруновић и наша суграђанка, чланица Олимпијског комитета Србије, Мирослава Најдановски
 
 
 
 
Институт за женски спорт, у сарадњи с београдском општином Чукарица, реализовао је јуче јавни час на теренима Спортског центра “Жарково”, који је окупио полазнице програма Института са свих локација у Београду. Девојчице су се дружиле са шампионкама у различитим спортовима и стекле ново спортско искуство, а амбасадорке Института поручиле су им да истрају у тренинзима, да уче и наставе да се баве спортом.  
 
 
 
 
Након јавног спортског часа одржана је и хуманитарна аукција на којој су биле понуђене слике наше прослављене кошаркашице Дајане Бутулије, као и спортски предмети Марине Маљковић и амбасадорки Института за женски спорт. Прикупљен новац намењен је за Клинички центар Србије, Универзитетску дечју клинику у Тиршовој, Институт за ментално здравље, Институт за здравствену заштиту мајке и детета, Одељење за испитивање и лечење болести новорођенчета и Основну школу “Антон Скала”.
 
Марина Маљковић изразила је задовољство како је протекла прва сезона рада Института и изнела податке да је у 12 градова у Србији у различите видове бављења спортом и физичким вежбањем укључено више од 600 девојчица. Истакла је значај учешћа у спорту за девојчице, али и неговање и поштовање правих вредности, успех у школи, здрав начин живота.
 
 
 
 
Министар Бранко Ружић захвалио се Марини Маљковић и Институту за женски спорт на хуманитарним активностима, али и на свему што је она својом енергијом и ентузијазмом постигла у претходном периоду.  
 
Градоначелник Симо Салапура подсетио је да је Град Зрењанин први град партнер Института за женски спорт и да су сарадња с Институтом и афирмација женског спорта важан део пројекта “Зрењанин, европски град спорта 2021”.
- Након што смо почетком године потписали Протокол о сарадњи, уследили су и конкретни кораци у његовој реализацији. Девојчицама предшколског и основношколског узраста обезбедили смо бесплатно бављење спортом на територији Града Зрењанина, и то у кошарци, џудоу и физичком вежбању у циљу свестраног развоја деце предшколског узраста. Тренинзи су кренули од марта месеца, под окриљем Спортског савеза града и задовољни смо одзивом. Спортски резултати у овом тренутку нису примарни већ, пре свега, правилан и здрав развој девојчица, које имају спортске узоре међу нашим суграђанкама и желе да се баве спортом - поручио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.   
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6070/Zenski_sport_BGD_2021_0.jpg