Секретар Предраг Вулетић и градоначелник Симо Салапура отворили изложбу предузетничких вештина жена у Лазареву

На платоу у центру Лазарева, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова одржао је трећу изложбу предузетничких вештина жена у 2021. години, а изложбу су отворили секретар Предраг Вулетић и градоначелник Симо Салапура.

 

 

Вулетић је нагласио да тај Покрајински секретаријат већ уназад четири године организује сличне манифестације, а пре свега, даје могућност и приоритет стваралаштву сеоских жена, и у демографском и социјалном, али и економском смилсу. 
- Увек дајемо првенство нечему што се зове “женска рука”, то је потпомогнуто и од стране секретаријата и Завода за равноправност полова, јер нема породице без те “женске руке”. Оно што желимо да радимо на овакав начин јесте да каналишемо то стваралаштво, не само да помогнемо новцем, него и едукацијом, да научимо, да помогнемо сеоским женама како да се оформе у удружења, како да направе предузетничку радњу и како да пласирају своје производе и да у финансијском смислу потпомогну породицу - рекао је секретар Вулетић.

 


Обраћајући се учесницама, организаторима и представницима Месне заједнице “Лазарево” градоначелник Салапура је рекао да је у протеклом периоду најчешћа реч била корона, а да се последњих неколико дана чује и реч манифестација.
- Отворили смо Фестивал вина, Банатске вредне руке, синоћ Недељу културе, а данас смо у Лазареву где промоцвишемо женски активизам и женско предузетништво. Желим да се захвалим Покрајинском секретаријату на подршци, али и вама које увек имате снаге и енергије да нешто иновирате и представите, а оно што је најбитније јесте да се увежемо и направимо овако лепу манифестацију, која ће надам се трајати и развијати и промовисати ваш активизам - рекао је градоначелник Салапура.

Он је указао да је Град Зрењанин припремио документацију и да ће ускоро расписати Конкурс за подршку женском предузетништву, и да се то може очекивати у току летњих месеци. 

 

 


На изложби су представљене активности удружења жена и предузетница из Лазарева и других насељених места на територији града Зрењанина и околине, а циљ је промовисање женског активизма на локалном нивоу и указивање на предузетничке потенцијале жена из Средњобанатског округа.

 


Овом приликом представило се око 40 удружења жена и предузетница које су изложиле своје ручне радове, сувенире и традиционалне гастрономске производе.
Међу излагачима биле су жене из удружења жена из Лазарева, Честерега, Банатског Деспотовца, Мужље, Сечња, Арадца, Елемира и других места. 

За излагаче и госте уприличен је културно-уметнички програм у коме су учествовале чланице КУД “Завичај” из Лазарева.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6098/IMG-2a8c0b811d1abe916ed16eb8a32abaff-V_00.jpg