Зрењанин све више на мапи инвеститора: одржана трибина под називом “Зрењанин град инвестиција?”

“Зрењанин град инвестиција?” назив је трибине која је одржана синоћ у изложбеном салону Културног центра Зрењанина. На трибини су говорили Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина, Горан Нешић, председник Уније послодаваца Зрењанин, Будимир Јовановић, директор и власник предузећа “Керамика Јовановић” и Даринка Радић, директорка предузећа “Мелер протектив”. Модератор је био Ђорђо Прстојевић.
 
 
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, обраћајући се присутнима, истакао је да се Зрењанин све више налази на мапи инвеститора.
- Зрењанин ће у наредном периоду изгледати потпуно другачије него што данас изгледа. Ми смо у овом тренутку близу завршетка трећег крака обилазнице, након чега ћемо започети изградњу четвртог крака, близу смо почетка изградње ауто - пута Београд - Зрењанин - Нови Сад, који ће бити од изузетног значаја за даљи развој града Зрењанина. Оно што је, такође, веома значајно када погледате саме инвестиције у индустријској зони, свакодневно нас питају, како домаћи тако и страни инвеститори, да ли постоји земљиште на конкурсу који је завршен пре месец дана, каже Сантовац и додаје да је у индустријској зони продато 18.165 квадрата земљишта. 
- Осим тога, често имамо упите и захтеве за нове локацијске грађевинске дозволе за стамбену градњу и то је најбољи показатељ да Зрењанин јесте град инвестиција, рекао је Сантовац.
 
 
 
Колику је штету корона нанела зрењанинској привреди још је рано говорити. Непознаница је и колико ће фирмама бити потребно да се опораве од ове кризе, о чему је говорио један од учесника Горан Нешић, председник Уније послодаваца Зрењанин.
- Након неколико недеља привреда почиње да „оживљава“. Међутим, рад неће бити као пре појаве корона вируса. Колике су последице ширења заразе корона вируса тек ће се процењивати и мерити. На то питање у овом тренутку нико не може да одговори, јер смо се сада сви сусрели са нечим потпуно новим, рекао је Нешић и додао да привреда иде узлазном путањом након пандемије, али да ће, ипак бити неопходна адекватна финансијска помоћ.
 
Други учесници трибине осврнули су се на то колико се Зрењанин, после деценија стагнације, поново покренуо и постао водећи индустријски центар и покретач развоја Баната. Да је Зрењанин у служби својих грађана, говори податак да је у последњих неколико година отворено на хиљаде нових радних места, што потврђује да је сигурно место за стране и домаће инвестиције, од чега директне користи имају управо грађани.
 
Колико је тема актуелна и занимљива, говоре и подаци да је разговор трајао два сата и да је простор Културног центра Зрењанина у ком је одржана трибина био испуњен скоро до последњег места.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6077/Tribina_KC_15-06-2021_0.jpg