Градоначелник Зрењанина одржао састанак с представницима "Линглонга", приоритети запошљавање и заштита животне средине

Запошљавање Зрењанинаца и заштита животне средине представљају прироритетне тачке сарадње града Зрењанина и кинеске компаније "Линглонг", закључено је на састанку градоначелника Сима Салапуре са делегацијом "Линглонга". Градоначелник Салапура састао се са сениор директором Џао Хонгтаом (Zhang Hongtao), менаџерком пројекта Софи Ли (Li Meilian) и Џанг Џћијангом (Zhang Zhiqiang), руководиоцем грађевинског сектора, с којима је разговарао о детаљима реализације пројекта од изузетног значаја за Зрењанин. 
 
 
 
Фабрика у Зрењанину, после америчког Охаја, прва је инвестиција "Линглонга" изван Азије, а на састанку је закључено да се изградња комплекса реализује у складу с предвиђеном динамиком. Истакнуто је и да међу Зрењанинцима влада велико интересовање за запошљавање у кинеској компанији, која је расписала неколико конкурса за пријем инжењера и специјалиста. Циљ "Линглонга" јесте да има припремљен и обучен кадар за покретање производње, а како се градња комплекса буде ближила крају, потреба за бројем радника ће се повећати. Упоредо с тим, наставиће се и сарадња с локалном самоуправом, нарочито у области заштите животне средине. 
 
- Састанак је био конструктиван и у складу с нашим настојањима да локална самоуправа буде упозната са свим значајним дешавањима у "Линглонгу". Импресиван производни комплекс који већ сада у потпуности мења слику наше индустријске зоне у наредном ће периоду чинити својеврсни епицентар градске економије, а са сигурношћу могу да кажем да ће то бити и у знатно ширим размерама. Драго нам је што влада значајно интересовање за запослење у овој компанији, али нам је битна и чињеница да "Линглонг" постаје, практично, наш суграђанин и у складу с тим жели да се укључи у друштвено-одговорне акције и доприноси развоју заједнице у којој послује - рекао је градоначелник Симо Салапура, након састанка.
 
 
 
Састанку је присуствовао и директор ЈКП "Водовод и канализација" Зрењанин, Предраг Бодирога, с обзиром да се део разговора односио и на систем водоснабдевања погона "Линглонга" и изградњу мреже фекалне и атмосферске канализације. 
 
По завршетку изградње у Зрењанину ће бити отворено 1.200 радних места,  Зрењанин и Србија ће годишње приходовати најмање 630 милиона динара, од пореза и других накнада. А градоначелник Салапура истиче да је изузетно важно да, поред огромног финансијског бенефита, ова инвестиција у технолошком смислу буде пример заштите животне средине. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6133/Simo_sa_kinezima_0.jpg