Објављен Jавни позив за прикупљање писмених понуда за прибављање непокретности - станова у јавну својину РС на територији Зрењанина, за потребе Комесаријата за избеглице и миграције

Комисија за избор станова који се прибављају у јавну својину Републике Србије за доделу изабраним корисницима у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, данас је објавила Jавни позив за прикупљање писмених понуда за прибављање непокретности - станова у јавну својину Републике Србије на територији града Зрењанин и граничних јединица локалне самоуправе (београдска општина Палилула, Опово, Ковачица, Сечањ, Житиште, Кикинда, Нови Бечеј, Жабаљ, Тител, Стара Пазова).
 
Регионални стамбени програм (РСП) представља заједничку иницијативу Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије. Циљ Програма је давање свеобухватног доприноса решавању проблема дуготрајног расељавања најосетљивијих избеглих и расељених лица, насталих након сукоба на територији бивше Југославије у периоду од 1991-1995. године, укључујући интерно расељена лица у Црној Гори од 1999. године, пружајући им трајна и одржива решења за стамбено збрињавање.
 
Регионални стамбени програм се финансира из донаторских средстава којима управља Банка за развој Савета Европе, а у Републици Србији спроводи га Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, преко Јединице за управљање пројектима у јавном сектору.
 
Предмет овог јавног позива је прибављање до 3 стана у јавну својину Републике Србије, за потребе Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, намењених решавању стамбених потреба избеглица на територији града Зрењанина.
 
Понуда за учествовање у поступку куповине станова отворена је до 16. августа 2021. године, а текст Јавног позива, са свим информацијама, може се преузети са следећег линка:
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6126/Grad_0.jpg