Потписан уговор у Новом Саду: Граду Зрењанину 28,5 милиона динара за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта

Град Зрењанин ће у 2021. години, заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство, издвојити 28,5 милиона динара за уређење каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на својој територији. Уговор о томе данас је у згради Покрајинске владе у Новом Саду потписао заменик градоначелника Саша Сантовац, а предмет уговора је извођење радова на уређењу каналске мреже на територији Града Зрењанина, у катастарским општинама Книћанин, Мужља, Чента, Ечка, Банатски Деспотовац, Тараш, Меленци, Јанков Мост, Перлез, Клек, Бело Блато и Лазарево. 
 
 
На основу резултата конкурса за доделу подстицајних средстава за реализацију наведених радова, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је Граду Зрењанину 14.285.714,00 динара без ПДВ, а исти износ обезбедила је и локална самоуправа. Трећи потписник уговора је ЈВП “Воде Војводине”, које ће покренути поступак јавне набавке за избор извођача радова.  
 
На основу конкурса за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији АП Војводине у 2021. години, Покрајинска влада је, преко Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, расподелила средства у укупном износу од 183.116.810,60 динара на 26 градова и општина. Уз градове Сомбор, Панчево и Кикинду, Зрењанину је опредељено највише средстава за ову намену.
- Те чињенице говоре о нашој намери и жељи да наставимо са значајним улагањима у области пољопривреде, а те наше напоре препознала је и покрајинска администрација и доделила нам финансијска средства у износу већем од 14 милиона динара. Ово је само један од видова помоћи нашим пољопривредним произвођачима, а подсетићу да је аграрни буџет Града Зрењанина за ову годину планиран у износу од 29 милиона динара и та средства ће се реализовати кроз различите врсте директних субвенција и помоћи, или посредно, кроз уређење атарских путева, каналске мреже и слично - истакао је заменик градоначелника Саша Сантовац, након данашњег потписивања уговора у Новом Саду.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6113/Santovac_ugovor_06-07-2021_0.jpg