Градоначелник и заменик обишли радове на изградњи 25 станова намењених избеглим и расељеним лицима у Клеку, породице у новим становима на пролеће

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и заменик Саша Сантовац обишли су данас, заједно са директором Градске стамбене агенције Драгомиром Радованцем, координатором Регионалног стамбеног пројекта за Зренајнин Драгишом Албуљем и представницима Месне заједнице “Клек” радове на изградњи стамбеног објекта у Клеку са 25 стамбених јединица, који Град Зрењанин реализује у сарадњи с Комесаријатом за избеглице. 

 

 

Станови су намењени избеглим и интерно расељеним лицима са простора некадашње Југославије, као и са простора Косова и Метохије. 
 - Симболичним обиласком овог градилишта 26 година након трагичних страдања српског народа, на дан када обележавамо годишњицу акције “Олуја” овде смо у Клеку, на трећој локацији на териорији града Зренајнина где се у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији који се финансира средствима Европске банке у сарадњи са јединицом за управљање пројектима Владе Републике Србије, гради објекат вредности 960.000 евра где ће бити смештено 25 породица - рекао је градоначелник Салапура.

 

 

Како је навео, укупна вредност Фонда регионалног стамбеног програма који се спроводи у Граду Зренајнину још од 2018. године је близу 2,5 милиона евра које је финансирала Светска банка, а Град Зрењанин је обезбедио парцелу и неопходне инфраструктурне прикључке. 

 


- То је укупно 76 стамбених јединица, овде у Клеку 25, радови протичу у најбољем реду и очекујемо да на пролеће наредне године овде буду усељене породице. Овим ће и Клек добити нове становнике и нов урбанизован простор и место где ће, верујем бити и седиште сеоских дешавања, а такође, верујем и да ћемо на овај начин наше сеоске месне заједнице обогатити новим породицама имајући у виду да је присутан тренд мигрирања људи из села ка граду - рекао је још градоначелник Симо Салапура. 

 

 

Координатор Регионалног стамбеног пројекта за Зренајнина Драгиша Албуљ је казао да је пријављено 40 потенцијалних корисника.

- Оно што смо до сада урадили јесте да смо прегледали све прјаве, урађена је допуна документације за одређене кориснике, урадили проверу у катастру очекујемо и проверу из  земље порекла и тада ћемо моћи да објавимо предлог листе кориснике - рекао је Албуљ напомињући да постоји правилник по коме се врши одабир корисника.

 

 

Говорећи о становима у Клеку казао је да ће у објекту бити пет станова од 30 квадрата, десет од по 40 квадратних метара, као и осам станова од 50 квадрата и две стамбене јединице од по 60 квадратних метара, што је одређено према потребама приликом урађене анкете пре почетка радова. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6141/Klek_zgrada_izbeglice_KROP.jpg