“Имамо циљ - дођи на старт!” - хуманитарна “Трка за срећније детињство” и ове године окупила бројне учеснике

Под слоганом “Имамо циљ - дођи на старт!”, у амбијенту БИГ тржног центра у Зрењанину, у прелепом јесењем дану, одржана је традиционална хуманитарно-рекреативна манифестација “Трка за срећније детињство”. Уз учешће великог броја деце из Предшколске установе, зрењанинских основних и средњих школа, манифестација је имала такмичарски карактер и атлетски призвук, али је, пре свега, истакнут њен хуманитарни сегмент, употпуњен бригом о здрављу становништва, деци са посебним потребама и социјално угроженим категоријама, кроз реализацију акције “Спортом за боље сутра” и бесплатне превентивне прегледе - мерење крвног притиска и шећера у крви. Не мање значајна, била је и акција добровољног давања крви у трансфузиомобилу.
 
 
 
 
“Трку за срећније детињство” организује Црвени крст Зрењанин, у сарадњи са Градом Зрењанином, Спортским савезом града Зрењанина, Савезом за школски спорт Града Зрењанина и Предшколском установом Зрењанин, уз огромну подршку ,,БИГ шопинг центра Зрењанин“. 
 
Обраћајући се на отварању, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је претходно купио хуманитарни учеснички број, захвалио се свим учесницима данашње манифестације, истакавши да и она чини део агенде “Зрењанин - Европски град спорта 2021”.
- Поред врхунских спортских резултата, поред неговања здравих стилова живота, веома нам је важно да, кроз спорт, промовишемо и хуманост и праве вредности, и управо данас оволики број окупљених учесника и такмичара показатељ је да је Зрењанин и град хуманости. Захваљујем се свим организаторима, школама, свим волонтерима, који су дали допринос да ова манифестација успе, а надам се да ће тако бити и у наредном периоду - рекао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Манифестацији су присуствовали и помоћница градоначелника, Јелена Травар Миљевић, као и представници Спортског савеза града, Савеза за школски спорт, спортски радници града Зрењанина и многи други, који су куповином учесничких бројева дали допринос акцији "Спортом за боље сутра".
 
 
 
Секретарка Црвеног крста Зрењанин Александра Танасијевић такође је нагласила хуманитарни аспект “Трке за срећније детињство”, подсетивши да се она у нашем граду одржава већ четврту деценију.
- Посебно нам је драго што ове године манифестацију одржавамо у време “Европске недеље спорта”, у Зрењанину, Европском граду спорта. Заједно са центром БИГ, Црвени крст је припремио награде за најуспешније учеснике у свим тркама, али је јако важно нагласити да смо данас овде сви победници. Победници сте сви ви који сте одвојили своје време, определили се да дођете овде, да дан проведете на ваздуху, да промовишете спорт и да препознате оно што је најважније - хуманитарни карактер ове акције и да увек будете у могућности да ви неком помогнете, а не да је вама помоћ потребна - поручила је Александра Танасијевић учесницима манифестације.
 
 
 
 
Трку су симболично отворили и први је истрчали чланови Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Сунцокрет” из Зрењанина и њихови данашњи гости, млади из Удружења “Алтруист” из Жабља. Они су заједно организовали и Дан спорта за младе са интелектуалним потешкоћама и надметали се у пет дисциплина прилагођених њиховим могућностима. Манифестација је подржана од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Града Зрењанина.
 
 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6215/trka_srecno_detinjstvo_2021_0.jpg