Снажна подршка Покрајинског секретаријата за омладину и спорт Зрењанину граду спорта - реконструисан кошаркашки терен у насељу Багљаш

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Зрењанин и заједно са градоначелником Симом Салапуром и замеником Сашом Сантовцем и њиховим сарадницима обишао реконструисани кошаркашки терен у насељу Багљаш - Булевар Вељка Влаховића.

 

 

Дане Баста истакао је да је отварање овог терена још један у низу спортских терена у које је Покрајински секретаријат за омладину и спорта улагао. 
- Улажемо у спорт, у спортску инфраструктуру. Са градоначелником Салапуром разговарали смо и о даљим улагањима, улагањима у младе, спорт, инфраструктуру, у школски спорт - рекао је Баста.

 

 

Он је напоменуо да је тај секретаијат у току ове године подржао бројне спортске организације из Зрењанина и да ће улагања бити настављена и убудуће.

- У реконструкцију овог кошаркашког терена Покрајина је учествовала са два милиона динара, а Зрењанин са 200.000 динара. У овој и протеклој години путем Покрајинског секретаријата, кроз разне пројекте у Зрењанин је уложено 7,4 милиона динара, дакле, стварно улажемо у спорт - казао је секретар Баста.   

 

 

Градоначелник Симо Салапура истакао је значајну подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
- Снажна подршка Зрењанину Граду спорта у агенди и за ову годину имамо од секретаријата и секретара Данета Басте који наш град ове године посећује већ четврти или пети пут. Добра сарадња управо на пољу развијања спортске инфраструктуре, развоја спорта, такође, подршка и у омладинском сектору што је у њиховој надлежности - рекао је градоначелник. 

 

 

Он је изразио задовољство што је Багљаш, највеће насеље у Зрењанину добило кошаркашки терен по најновијим, модерним стандардима и безбедности.
- Управо сада разговарали смо како и на који начин у наредном периоду да још више унапредимо спортску инфраструктуру у овом делу града, а правимо и план како то урадити равномерно, у другим месним заједницама на територији нашег града. Овај пројекат значајан нам је због великог броја младих и деце који овде проводе тренинге, такође, због кошаркашких клубова који своје тренажне активности могу да одрађују на отвореном простору, на овом терену, и наравно, приступачност и отовреност за све наше суграђане, било да се кошарком баве професионално или аматерски, или само рекреативно, мого нам је значајно, посебно у години када смо изабрани за Европски град спорта - казао је још градоначелник Симо Салапура. 

 


   
По завршетку обиласка терена обишли су и Веслачки клуб „Бегеј” где је, како је и рекао секретар Баста секретаријат препознао потребу Зрењанинаца и пружио финансијску подршку у износу од 400.000 динара.

У наставку посете секретара Зрењанину обишли су затим и Основну школу „Бошко Вребалов” у Меленцима, где су додељени спортски реквизити за наставу физичког васпитања, преко Савеза за школски спорт Војводине.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6223/basta_u_zr_059.jpg