Сребро за параолимпијца Ласла Шурањија - честитка градоначелника Зрењанина

Члан Стрељачког клуба “Олимп” из Зрењанина и репрезентације Србије Ласло Шурањи освојио је данас сребрну медаљу на Параолимпијским играма у Токију, у дисциплини пушка тростав 50 метара, у класи СХ1.
 
Шурањи је тако “заокружио” сет олимпијских медаља, јер је на претходним Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године освојио две - златну и бронзану. Те године, за постигнуте спортске резултате и за укупан допринос развоју спорта за особе с инвалидитетом, заслужио је и Награду града Зрењанина. 
 
 
Након две олимпијске, у Зрењанин је стигла и параолимпијска медаља, што је изузетан резултат за Стрељачки клуб “Олимп”, али и све спортисте са инвалидитетом из нашег града. То посебно истиче и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у честитки упућеној Шурањију. 
- “Европски град спорта” посвећује пажњу свим категоријама спортиста, укључујући и особе са различитим степеном инвалидитета. У име Града Зрењанина и у своје лично име честитам Ласлу Шурањију на још једном одличју које сија златним сјајем и нашем Стрељачком клубу “Олимп” за изузетне спортске домете својих чланова. Град ће и даље бити уз вас и пратити ваше потребе и успехе, а Зрењанинци могу бити поносни на своје спортисте, олимпијце и параолимпијце, који су у Токију своје клубове, град и земљу представљали на најбољи могући начин и подарили нам овог лета три медаље - поручио је градоначелник Салапура.           
 
Ово је четврта медаља за Србију на Параолимпијским играма, а честитку Шурањију упутили су и председник Републике Србије Александар Вучић и министар спорта и омладине Вања Удовичић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6176/Paraolimpijci_2016_0.jpg