Министар Кркобабић и градоначелник Салапура посетили младог пољопривредника из Перлеза - до новог дома захваљујући Програму доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће

Министар за бригу о селу Републике Србије Милан Кркобабић, заједно са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром, посетио је данас Перлез и породицу Милана Мишковића, корисника Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.
 
 
 
 
Министар Кркобабић је казао да је, захваљујући том програму, у Зрењанину осам празних кућа добило нове власнике и да је још четири захтева у обради. 
- Овде имамо младог пољопривредника, а циљ је био да млади пољопривредници дођу до свог крова над главом. Посебно ми је интересантно што, у току овог конкурса, интересовање превазилази наша очекивања. Из свих делова Србије стижу захтеви - рекао је он и поручио свим младим људима заинтересованим за пројекат да постоје наговештаји да ће Влада Србије за те намене следеће године издвојити још више средстава. 
 
Милан Мишковић поручио је младима да се пријаве на конкурс министарства, а посебно уколико воле село и желе да живе на селу, да процедура није компликована и да је у томе имао помоћ локалне самоуправе и министарства.
- Ово је нешто о чему сам могао само да сањам. Сопствено домаћинство омогућиће ми да са својом вереницом заснујем породицу, а наставићу да обрађујем земљу као и до сада са оцем. Волим село и сигурно ћу овде остати - рекао је он.
 
 
 
 
Градоначелник Салапура је казао да јединице локалне самоуправе не могу све саме да ураде и да су, на крилима идеје и програма које спроводи Министарство за бригу о селу и које је помогло младе да остану на селу, подржале тај пројекат.
- Зрењанин има двадесет два насељена места и битно нам је да оживимо село. У протеклом периоду Перлез није био толико атрактиван за живот, а последњих годину - две, имајући у виду инвестиције које долазе, аутопут који ће пролазити недалеко од Перлеза, почело је откупљивање кућа. Мера које је прописало Министарство за бригу о селу такође је битна, посебно нашим пољопривредницима, имајући у виду чињеницу колико је пољопривреда развијена на територији Града Зрењанина - рекао је градоначелник.
 
Истакао је и да се локална самоуправа труди да оживи село тако што ће побољшати инфраструктуру. 
- Гасификација је прошла кроз село, очекујемо у наредна два до три месеца прикључење на гасовод, водимо рачуна о образовању, о најмлађима. Отворене су вртићке јаслене групе у Перлезу, тако да родитељи могу да оставе децу у вртићу, а деца могу овде да иду у школу, да се баве спортом. Радићемо и даље на томе да и остала комунална инфраструктура буде подређена потребама становника насеља Перлез - рекао је још градоначелник Симо Салапура.       
 
До сада су, на овај начин, на територији Града Зрењанина, нове власнике добиле донедавно празне куће у Перлезу, Меленцима, Белом Блату, Елемиру и Арадцу.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6236/ministar_krkobabic_perlez0.jpg