Одржана 10. седница Градског већа - реализацијa изградње централног пречистача отпадних вода

Десета седница Градског већа, којом је председавао градоначелник Симо Салапура, одржана је данас у Барокној сали Градске куће.
 
Чланови Градског већа усвојили су свих десет тачака које су се нашле на дневном реду, а међу којима су Утврђивање Предлога Измене и допуне Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину, известилац је био Милутин Ђуришић, Утврђивање Предлога Одлуке о покретању поступка давања у закуп наизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина о којој је известила Виолета Кучанда Богасениева, као и тачке које су се односиле на усклађивање са законским одредбама у функционисању Народног музеја и Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин”.  
 
 
 
 
Током данашње седнице усвојени су и Предлог Закључка о давању сагласности на Измене и допуне Посебног програма о коришћењу субвенција из буџета града Зрењанина за ЈКП ''Водовод и канализација'' Зрењанин за 2021. годину, као и Утврђивање Предлога Закључка о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП ''Водовод и канализација'' Зрењанин за 2021. годину о којима је известио директор тог предузећа Предраг Бодирога.
 
Чланови већа усвојили су затим и Предлог Закључка о прихватању Друге измене Програма пословања ЈП ''Градска стамбена агенција'' Зрењанин за 2021. годину, Извештај о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе Зрењанин за радну 2020/2021. годину и Годишњи план рада Предшколске установе Зрењанин за радну 2021/2022. годину.
 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да су данашњу седницу Градског већа обележиле тачке које се тичу реализације пројекта изградње централног пречистача отпадних вода.
- Ми смо потписали уговор у новембру 2020. године са компанијом “Метито” о изградњи пречистача, одржали смо неколико састанака, у међувремену ради се на реализацији. Усвојен је урбанистички пројекат за пречистач отпадних вода, а на данашњој седници имали смо две тачке које су везане за тај пројекат. Једна од тачака је и доношење одлуке о давању у закуп земљишта за изградњу пречистача отпадних вода и након ове и скупштинске одлуке шаљемо захтев Влади Републике Србије, како би се добила сагласност на потписивање и тог дела, који је саставни део уговора, а односи се на закуп земљишта док је у току реализација пројекта пречишћавања отпадних вода, све до тренутка док пречистач не постане власништво Града Зрењанина. То је веома значајно, јер се на основу наше одлуке отвара могућност добијања грађевинске дозволе, што ми очекујемо до краја године, а што опет значи да нас већ крајем ове или почетком наредне године очекује и сама изградња пречистача - рекао је он. 
 
Градоначелнк Симо Салапура најавио је за сутра седницу Градског штаба за ванредне ситуације и упутио апел члановима Градског већа, својим сарадницима и грађанима да се вакцинишу.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6234/gradsko_vece_06102021_0.jpg