Победа рукометашица Србије против Турске - градоначелник Салапура и амбасадор Аксој заједно на трибинама

Рукометашице Србије савладале су синоћ у Зрењанину Турску резултатом 36:27 (21:13), у првом колу квалификација за Европско првенство 2022. године. Убедљиво од самог почетка, када су повеле с 3:0, а врло брзо и са 10:3, чиме је меч, практично, био и одлучен, наше репрезентативке успешно су стартовале у новом циклусу квалификација. 
 
 
 
Слична слика на терену виђена је и у другом полувремену, а у једном тренутку предност Србије износила је 13 погодака разлике (32:19). Селектор Игор Брегар је пружио шансу малтене свим рукометашицама које је имао на клупи. Најефикаснија у српском тиму била је Јована Стојиљковић са седам голова, Жељка Николић је постигла пет, а Анђела Јањушевић и Марија Петровић по четири. Од играчица у пољу једино се нису уписале у стрелце Јелена Агбаба и Ана Којић.
 
 
 
Град Зрењанин, Спортски савез града и Јавна установа “Спортски објекти”, уз помоћ градских служби, Канцеларије за младе града Зрењанина и волонтера, организовали су меч на најбољи начин, а трибине су биле испуњене у складу с епидемиолошком ситуацијом и одлуком да капацитет гледалишта буде 30 одсто. 
 
Утакмици је присуствовао и Његова Екселенција Хами Аксој, новопостављени амбасадор Турске у Србији. Пратио је меч заједно са градоначелником Зрењанина, Симом Салапуром, а сусрет на трибинама представљао је и прилику за краћи разговор и позив амбасадору да у наредном периоду, у план својих званичних активности, уврсти и посету Зрењанину. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6238/rukomet_utakmica_srb_tur0.jpg