Пријем за представнике Рукометног савеза Србије и женских репрезентација Србије и Турске, поводом данашње утакмице у Зрењанину

Поводом данашње утакмице женских рукометних репрезентација Србије и Турске, која се игра у Зрењанину, у оквиру квалификација за Европско првенство 2022. године, градоначелник Зрењанина Симо Салапура приредио је пријем за представнике обе репрезентације, као и Рукометног савеза Србије. 
 
 
 
Пријему су присуствовали чланови стручних штабова и по две играчице из обе репрезентације, као и представници Рукометног савеза Србије, чији се генерални секретар Слободан Станковић захвалио градоначелнику и граду Зрењанину на гостопримству, уложеним напорима на организацији меча и што је још једном “пружио руку” Рукометном савезу Србије и прихватио да буде домаћин данашњег значајног догађаја.  
- Сви знамо да је Зрењанин град спорта, а с обзиром на број становника који има, у односу на број освојених медаља на великим такмичењима и Олимпијским играма, Зрењанин спада међу “најспортскије” градове у Европи. Србија и Турска су земље пријатељи, и наши врхунски спортисти и тренери који играју или су наступали и боравили у Турској преносе само најлепше информације из те земље - рекао је Станковић и такође пожелео чланицама и стручном штабу турске репрезентације пријатан боравак у Србији и у Зрењанину, а да у данашњој утакмици победи бољи тим. 
 
 
 
Од играчица репрезентације Србије које ће наступити данас, на пријему су биле Ивана Митровић и Александра Вукајловић.  
 
Присутна је била и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, која, са својим тимом, чини велике напоре да се све спортске манифестације у граду одржавају на највишем нивоу. 
 
Градоначелник Салапура пожелео је репрезентативкама и делегацијама обе земље добродошлицу и пријатан боравак у нашем граду и захвалио им се на издвојеном времену и посети Градској кући. Истакао је да Зрењанин ове године носи признање “Европски град спорта” због дуге и богате спортске традиције, великог броја активних спортиста и освојених медаља, али и добре сарадње с националним спортским савезима и организације важних међународних такмичења и утакмица, каква је и данашња. 
- Захваљујући одличној сарадњи Града Зрењанина и Рукометног савеза Србије, у прилици смо да и данас будемо домаћини селекцијама Србије и Турске и сигуран сам да ће све протећи у најбољем реду и да ћемо с рукометним савезом у наредном периоду организовати и одређене заједничке акције. Посебно нам је драго што су нам стигли гости из иностранства и надам се да ће из нашег града понети лепе успомене. 
 
 
 
 
Посебно је указао на хуманитарни аспект меча и прикупљање прихода од улазница и за клупске и за репрезентативне мечеве, за Фонд “Спортом за боље сутра”. Позвао је госте и да посете изложбу “Пут правих вредности” Олимпијског комитета Србије, у Народном музеју.  
 
Представници Управног одбора Рукометног савеза Србије такође су се захвалили Граду Зрењанину на гостопримству и доброј организацији меча и изразили задовољство што нови квалификациони циклус утакмица женске репрезентације почиње управо у средини која воли и добро познаје рукометни спорт.  
 
 
 
 
Пријему су присуствовале и репрезентативка Србије из Зрењанина Јелена Лавко (девојачко Живковић), која неће наступати данас јер се опоравља од повреде, али ће бодрити своје саиграчице и бити у Зрењанину и у улози домаћина, као и некадашња истакнута репрезентативка Јелена Ерић, сада чланица Управног одбора РСС задужена за женски рукомет. Њима је градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио симболичне пасоше Европског града спорта.  
 
Меч Србија - Турска игра се у Кристалној дворани, с почетком у 18 часова. Број гледалаца биће ограничен због епидемиолошких мера, а улазнице за меч, по цени од 100 динара, чији приход иде у хуманитарне сврхе, могу се купити на билетарници Кристалне дворане од 14 часова. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6237/prijem_rukometasice0.jpg