Градоначелник Симо Салапура: За економско оснаживање жена на територији града Зрењанина опредељено 2 милиона динара

 Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је, на основу Одлуке Градског Већа о усвајању Програма доделе бесповратних средстава за Економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва на територији града Зрењанина за 2021. годину, Јавни позив за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицања развоја женског предузетништва кроз финансијску подршку у пословању на територији Града Зрењанина за 2021. Години, а који је објављен данас на сајту града.
Јавни позив објављен је на сајту Града Зрењанина у делу огласи и конкурси - http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi.
    
За ту намену Град Зрењанин издвојио је 2 милиона динара.
 
Право за подношење пријава на основу Програма на Јавни позив имају Мали и микро привредни субјекти и предузетнице, као и незапослене жене евидентиране у Националној служби за запошљавање - филијала Зрењанин са пребивалиштем на територији града Зрењанина.
 
 
Финансијска помоћ се додељује корисницама једнократно и неповратно, у највишем износу до 200.000,00 РСД за привредне субјекте који ће бити основани након доношења решења, односно 100 000,00 РСД за привредне субјекте који су основани не раније од 1.11.2019. године.
    
Средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина/опреме у 2021.години.
 
Рок за подношење пријава износи 15 дана од дана јавног оглашавања на званичном сајту Града Зрењанина.
 
За све информације везане за Јавни позив заинтересовани се могу обратити Данки Јечменици на телефон 064/811 6310. Одштампане обрасце за пријаву на конкурс заинтересоване предузетнице могу преузети код портира испред Услужног центра ГУ (соба број 53, бочни улаз из улице Народног фронта). За помоћ око подношења и попуњавања Пријаве подносиоци се могу обратити Зрењанинском едукативном центру на телефон 023/521-090 или путем електронске поште: zreduc@gnail.com, док за регистрацију привредног субјекта помоћ пружа Унија послодаваца путем телефона 023/533-730 или електронске поште: poslodavcizr@gmail.com.
  
Градоначелник Симо Салапура упутио је позив свим заинтересованим женама да учествују на овом конкурсу.
- Препознали смо важност економског оснаживања жена које са собом носи и развој нашег града града. Ово је први јавни позив оваквог типа на територији града Зрењанина и очекивања су да ће и у наредном периоду бити сличних активности које ће помоћи женама у нашем граду и допринети развоју женског предузетништва - рекао је градоначелник Симо Салапура.      

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6285/large_Grb_Indeks_300.jpg