Интересовање за вакцинацију порасло, а од данас отворен вакцинални пункт у Хали “Медисон”

Због гужви које су се у претходном периоду стварале у Старој специјалистичкој поликлиници, пунктови за вакцинацију против коронавируса од данас су поново отворени у хали “Медисон”. 
 
 
Медицинска сестра Дома здравља "Др Бошко Вребалов" Слађана Пејовић казала је да тренутно ради пет екипа, три преподне и две поподне.
- Кадровске проблеме и даље имамо, не знамо хоће ли доћи и до повећања броја екипа у наредном периоду, али, уколико буде потребе на томе ћемо радити - казала је она.
 
 
Навела је да су све вакцине доступне, "Фајзер" и "Спутњик" за прву, другу и трећу дозу, као и "Синофарм" вакцина.
 
 
Пејовић је укалаза да је у последње време евидентиран повећан број грађана који желе да се вакинишу, што је, сматра, последица нових мера против коронавируса. 
- Интересовање за вакцинацију је порасло, јуче смо имали вакцинацију првом дозом "Фајзера" шездесет лица, што одавно нисмо имали - рекла је она. 
 
 
Вакцинални пункт из Старе специјалистичке комплетно је пребачен у халу “Медисон”, тако да вакцинација за грађане неће више моћи да се тамо обавља. 
- На овом вакциналном пункту, поред вакцинације птротив ковида, грађани могу да добију и вакцину против грипа, мада је препорука да ту вакцину добију код свог изабраног лекара - поручила је сестра Слађана Пејовић.
 
 
Радно време четири вакцинална места у “Медисону” је од 8 до 19 часова, сваког дана.
 
Слађана Пејовић је указала да и сада велику помоћ медицинским радницима пружају волонтери Црвеног крста Зрењанин. 

На вакцинацију потребно је понети здравствену књижицу, личну карту и сертификат о претходној вакцинацији ако се ради о другој или трећој дози (обавезно.)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6290/medison_vakcina_00.jpg